.
2010    04    14

Kaune startuoja ciklas „Sąsajos“

artnews.lt

darius ciuta

Vilniui jau būtų pats laikas susiimti – ne sostinėje, o Klaipėdoje, Kaune ir Šiauliuose vis dažniau atkreipiamas dėmesys į garso meną ir jo kūrėjus. Balandžio 23-iąją Kaune prasideda koncertų, perklausų, pokalbių, diskusijų ciklas, skirtas garso menui, įvairiai šiuolaikinei muzikai bei šiuolaikiniam menui „Sąsajos“. Balandžio 23 d., , penktadienį, 19.30 val.  VDU Centriniuose rūmuose (Daukanto g. 28), Menų centre, įvyks pirmasis „Sąsajų“ renginys, kurio programa pavadinta „mikro garsu“.

Panašiai kaip Giulio Paolini skambaus pavadinimo „Homero Apoteozėje“, kur ant atskirų stovų, tradiciškai skirtų natoms, vietoje jų eksponuojami aktorių vaidinamų istorinių asmenybių portretai – jokia aiškesne istorija nesusietos partitūros žiūrovui atlikti, „Sąsajos“ yra kvietimas stabtelėti muzikinių – ar tiesiog garsinių – stilistinių sankirtų teritorijose bei jose besiskleidžiančiuose pasakojimuose. Tai koncertų ir vakarų ciklas, diskusijų bei komentarų erdvė, glaudesnė scenos ir auditorijos susitikimo vieta.

„Sąsajas“ inspiravo retesnio tankio, lėtesnio tempo, sąmoningesnio sceninio veiksmo, girdimo publikos atoveiksmio poreikis. Šia prasme tai ir savotiškas eksperimentas, kurio neįmanoma suplanuoti. „Sąsajos“ kartu yra ir dialogo paieška, turinti vilčių atsiskleisti garso meno, eksperimentinės, improvizacinės bei kitokios šiuolaikinės muzikos stilistikomis bei pristatyti jos kūrėjus.

Programos „mikro garsu“ dalyviai:

Menotyrininkas, garso menininkas Tautvydas Bajarkevičius aka audio_z

Garso menininkas  Gintas K

Triukšmo muzikos pradininkas Lietuvoje, garso menininkas  Darius Čiuta

Įėjimo kaina  – 7 lt.

Nuotraukoje Darius Čiuta.