.
2010    04    13

Kaune atsidaro „Menų virtuvė“

artnews.lt

meno virtuve
Balandžio 19 dieną 18 val. VDU menų galerija „101“ atvers duris į naują erdvę – „Menų virtuvę“, kurios pagrindinė misija – galerijos lankytojus įtraukti į meno pasaulio užkulisius, kur „gaminamos“ ne tik originalios ir kūrybiškos idėjos bet ir tikri patiekalai.

Jau trečius metus skaičiuojanti VDU menų galerija „101“, iki šiol rengusi daugiausia profesionalių menininkų parodas, „Menų virtuvę“ skiria pradedantiesiems meno kūrėjams, vienos dienos kūrybos dirbtuvėms, kamerinėms kino peržiūroms, aktualioms diskusijoms. „Menų virtuvė“ – tai užkulisiai, kuriuose svarbus ne rezultatas, o pats „gaminimo“ procesas, neformalaus, kamerinio bendravimo džiaugsmas. Tokia alternatyvi, neformali, eksperimentinė erdvė, kurioje virs menas ir gyvenimas, turėtų puikiai papildyti akademišką galerijos „101“ erdvę,“ – sako galerijos kuratorė Daiva Citvarienė.

„Menų virtuvės“ atidarymui skiriama paroda, kurios dalyviu gali tapti kiekvienas žmogus, sutikęs parodai paskolinti savo namuose kabantį natiurmortą. „Tikimės, kad taip ši „Menų virtuvė“ žmonėms taps tokia pat jauki, kaip ta kasdienės kūrybos ir neformalių pasisėdėjimų vieta jų namuose,“ teigia galerijos savanorė Eglė Štuopytė. Tereikia iki balandžio 17 dienos savo namuose kabantį natiurmortą (jo meninė vertė nėra svarbi) atnešti į VDU menų galeriją „101“ jos darbo valandomis (antradieniais–ketvirtadieniais nuo 12 iki 18 valandos, penktadieniais nuo 12 iki 17 valandos, šeštadieniais nuo 12 iki 16 valandos) ir duoti jį užregistruoti galerijoje dirbantiems savanoriams. Naujojoje erdvėje darbai bus eksponuojami nuo balandžio 19 iki gegužės 1 dienos.

Atidarymo metu „Menų virtuvėje“ bus pagerbtas ir neįprastas galerijų erdvėms maisto menas – kiekvienas galerijos lankytojas galės sukurti menišką patiekalą, dalyvaudamas sumuštinių dirbtuvėje, o naujos erdvės sienas sušildys gyvos muzikinės improvizacijos. „Menų virtuvė“ atvers duris balandžio 19 dieną 18 val. VDU menų galerijos „101“ patalpose.