.
2021    09    09

Katja Aufleger vieno kūrinio paroda „The Argument“ galerijoje „apiece“

artnews.lt

Vieno šiuolaikinio vaizduojamojo meno kūrinio ir/ar konceptualaus dizaino objekto galerijoje „apiece“ pristatomas Berlyne gyvenančios menininkės Katjos Aufleger kūrinys „The Argument“.

Tylėjimas – vienas iš sunkiausiai paneigiamų argumentų

Henris Vileris Šo

Kūrinys, sukurtas 2020 m., naujai pritaikytas vitrininei galerijos „apiece“ erdvei, veikia kaip metafora tiek asmeninių santykių, tiek socialinės kritikos tema. Tarp vitrininių langų įspraustos raudonos bokso pirštinės sukuria įtampą, išryškina sustingimo laike momentą ir kvestionuoja argumento logiką. Kitaip tariant, „argumentų“ kova perkeliama iš centrinės galios pozicijos (pagrįstos fizine jėga) į išorę (pagrįstą mąstymu), skatinant potencialiai atviresnį dialogą. Kartu instaliacijoje subtiliai įprasminama kasdieninio (asmeninio ir socialinio) gyvenime įtampa, persmelkta nerimo, susipriešinimo bei dialogo nebuvimo beprasmybės.

Katja Aufleger yra Berlyne gyvenanti ir kurianti menininkė, kurios darbai veikia kaip metaforos ar analogijos, leidžiančios autorei kalbėti daugybe skirtingų, bet tarpusavyje susijusių temų. Bendrai autorės kūryba nagrinėja galios santykių, kurie reiškiasi ir kaip kūrybiška, ir destruktyvi jėga, klausimus. Jos kūriniai sukuria daugiasluoksnę patirtį, kurioje įveiklinama žiūrovo sąmonė bei pasąmonė.

Parodos kuratorės: Milena Černiakaitė ir Aušra Trakšelytė

Parodos atidarymas vyks renginio „Vilniaus galerijų savaitgalis“ metu.

Paroda pristatoma bendradarbiaujant su Goethe-Institut Vilnius.

Paroda veiks iki spalio 13 d.

Parodą galima apžiūrėti 24 val. / 7 d.

Daugiau informacijos apie Katjos Aufleger kūrybą —> www.katjaaufleger.com

Daugiau apie apiece —> www.apiece.lt