.
2015    06    16

Kasmetinė VDA absolventų paroda „Meno celės 2015“ VDA „Titanike“

artnews.lt

MC plakatas

Birželio 19 d., penktadienį, 17 val., II aukšto VDA parodų salėse „Titanikas” atidaroma kasmetinė VDA absolventų paroda „Meno celės 2015“.

„Meno celės 2015“ – tai kasmetinis VDA „atsivėrimas“ „Kultūros nakties“ publikai. „Celės“ – tai ne tik VDA ekspozicinės erdvės, bet ir įvairiausi „užkulisiai“, „užkaboriai“, „užkampiai“ bei „užpečkiai“, į kuriuos „praeiviams iš gatvės“ leidžiama įlįsti tik vieną kartą metuose. O ten galima išvysti ne tik geriausius VDA bakalaurų bei magistrų darbus, bet ir kitokias akcijas, įvykius, veiksmus, vyksmus, performansus, retrospektyvas, laboratorijas, koncertus ir pan.

Šiais metais „Meno celės“ planuoja atsiverti dar plačiau. Ne tik praeiviai, bet ir patys dalyviai bus nukreipti į jiems netikėtas ir neįprastas erdves, kurios tik dar labiau sustiprins tiek dalyvių kūrybiškumą, tiek žiūrovų meninį jautrumą. Taip pat skatinsime ir kvestionuosime tarpdiscipliniškumą, bei visų dailės rūšių santykius, sinergiją, sąveikas ir pan. O kad būtų lengviau orientuotis tiek meno, tiek celių labirintuose, kiekvienam bus įteiktas informatyvus žemėlapis.

Kaip ir kasmet, vienas pagrindinių „Meno celių“ akcentų – geriausių VDA bakalaurų bei magistrų darbų ekspozicija parodų salėse „Titanikas“, bei kitose VDA galerijose. O kas yra „geriausias“? Štai kur klausimas! Mes pasistengsime sudaryti galimybes pamatyti visus darbus, o žiūrovai turės galimybę išsirinkti savo „geriausius“.

Paroda veiks: birželio 19 – liepos 18 d.