.
2013    10    31

K-Lab kviečia dalyvauti pecha kucha - Vartojamas modernizmas

artnews.lt

vartojamas modernizmas

Lapkričio 7 dieną, 19 valandą  K-LAB (Karoliniškių architektūros laboratorija) L. Asanavičiūtės g. 46, Vilniuje vyks pecha kucha prezentacijų vakaras.

Ar pastebėjai, kad modernizmo tema pasiekė savo zenitą? Regione gausu parodų, analizuojančių architektūros, dizaino, meno paveldą ir raiškos formas, rengiami leidiniai, šaukiamos konferencijos*. Modernizmas, kaip reiškinys, gyvenimo būdas ir forma taip pat tapo vartojimo objektu. O gal pats modernizmas, kaip palikimas, vartoja mūsų dėmesį ir laiką? Sutik, ne visos temos gali būti aptartos ir išsemtos akademinio pranešimo forma. Todėl, atėjo metas pakalbėti atvirai, paprastai ir žaismingai apie tai, kaip gali būti ir yra vartojamas modernizmas. Konferencijos* – Lietuvos modernizmas Europos architektūros kontekste – išvakarėse organizuojamoje Pecha Kucha**  naktyje, kviečiame pasisakyti tave ir visus architektūros, dizaino, meno tyrėjus bei lauko stebėtojus, filmų žiūrėtojus ir fotografus, socialinių akcijų provokatorius ir tiesiog vartotojus. Turi minčių? Turi pastebėjimų? Turi nematytos arba iki kaulo įgrisusios medžiagos?

REGISTRUOKIS: iki lapkričio 4 d. arch@archfondas.lt, nurodydamas vardą, pavardę, gyvenimo užsiėmimą ir savo prezentacijos temą.

* nacionalinė mokslo konferencija ‘Lietuvos modernizmas Europos architektūros kontekste’  organizuojama VGTU ir  Architektūros fondo, vyks lapkričio 8 dieną, Minties gimnazijoje, Erfurto g. 23, Vilniuje. Programa www.archfondas.lt

** Pecha Kucha  – tai pristatymo forma, padedanti kūrybinius sumanymus pristatyti greitai, informatyviai ir patraukliai. Pavadinimas „Pecha Kucha“ yra kilęs iš japonų šnekamosios kalbos ir reiškia „trumpas kalbėjimas“. Pecha Kucha esmė – glausti, įdomūs pristatymai, pateikiami vieno vakaro metu neformalioje aplinkoje. Siekiant užtikrinti šios sistemos veiksmingumą, sukurtas aiškus ir griežtas 20×20 Pecha Kucha formatas. Tai reiškia, kad kiekvienam pranešėjui skirta 20 rodomų skaidrių ir 20 sekundžių kiekvienai skaidrei apibūdinti. Taigi, kiekvieno pranešėjo temos pristatymas trunka 6 minutes 40 sekundžių.