.
2017    08    07

Justo Žekonio paroda „Švarraštis“ namų galerijoje „TRIVIUM“

artnews.lt

Rupjūčio 10 d., ketvirtadienį, 18 val., namų galerijoje „TRIVIUM“ (Vilkpėdės g. 7-105, Vilnius) atidaroma Justo Žekonio fotografijų paroda „Švarraštis“.

Justas Žekonis (g. 1989) 2012 m. Dailės akademijoje baigė Fotografijos ir medijos meno bakalaurą. Jaunasis menininkas jau yra surengęs parodas galerijoje „Vartai“, Nidos meno kolonijoje ir Ispanijoje, Zaragoza mieste, „Entalto“ ekspozicijų erdvėje.

Nors jauno menininko diplominio darbo projektas buvo sukurtas kaip interaktyvi instaliacija, tačiau Justas Žekonis nuolat yra analoginės fotografijos lauke. Šia paroda, pastarųjų metų ieškojimais, jis grįžta net ne prie vaizdo, o greičiau prie išankstinių idėjų neįpareigoto fotografavimo malonumo, leisdamas sąmonės srautui nešti, nevertinant, kas yra banalu, kas “jau daryta”, o tiesiog priimant aplinką, gamtą. Leidžiant priimt juostai.

„Tai pilkų ir spalvotų atvaizdų rinkinys iš kasdienybės užrašų. Nesumenuolų ir nerežisuotų momentų kolekcija, stebint laiko tėkmę. Vidinio pasitenkinimo išraiška šviesos pavidalu. „Švarraštis“- tai foto juostos trukmės kolekcija surinkta iš užrašų ir pastebėjimų apie gamtą. Tai tarsi 37 puslapių knygutė, kurioje kiekvienas yra dvi akys. Pora. Stebint tai, kas yra neginčijama – gamta“- sako J. Žekonis.

Justo Žekonio paroda „Švarraštis“ veiks rugpjūčio 10 d.- rugsėjo 5 d. namų galerijoje „Trivium“ (Vilkpėdės g. 7-105, Vilnius). Darbo laikas: trečiadieniais – sekmadieniais 15:00-20:00. Apsilankyti galima iš anksto susitarus tel. + 370 693 58318.

Parodą remia Lietuvos kultūros taryba

Iliustracijoje: Justas Žekonis, iš projekto „Švarraštis“, 2017