.
2010    11    24

Iš asmeninio tinklaraščio apie meną į subkultūros kūrimą: žinutė entuziastams

artnews.lt

Sveikinu kuriant savo subkultura.*

-Situacija

Du metus intensyviai kasėm, purenom ir tręšėm dirvą, patys tiksliai nežinodami kam. Ir štai – pagaliau viena(s) iš mūsų (ištikimų?) skaitytojų pakišo mums atsakymą – Kurti savo subkultūrą! Suburti bendruomenę, kurią vienytų bendra pasaulėžiūra ir panašus interesas – šiuolaikinis menas, su visais jam būdingais prieštaravimais. Juos subkultūros nešėjai ir kviečiami analizuoti, komentuoti, diskutuoti kuo įvairesnėmis formomis: mūsų svetainėje, facebook portale, savo tinklaraščiuose ir rengiamuose susitikimuose, filmų peržiūrose, parodų atidarymuose ir baruose po parodų atidarymų.

Kurti savo subkultūrą!

Tačiau dviese to padaryti jau nepajėgsime, todėl kviečiame laiko, energijos ir nešiojamąjį kompiuterį turinčius meno entuziastus prisijungti prie mūsų ir padėti įgyvendinti šią Situacijos iškeltą Artnews.lt viziją.

Labai lauktume:
Fotografo (-ės) daryti reportažus iš parodų atidarymų ir kitų meno renginių bei fotografuoti interviu pašnekovus.
Video reportažų kūrybos grupės kurti glaustus vaizdo pasakojimus apie meną, kultūrą, filmuoti atidarymus, uždarymus ir užkulisius.
Žurnalisto/Rašytojo savaime aišku kam.
Kultūros vadybininko (-ės) padėti susitvarkyti su einamaisiais darbais, ieškoti partnerių, paramos, padėti realizuot įvairias idėjas, organizuoti renginius ir projektus.

Kviečiami ir čia neišvardinti, tačiau prisidėti norintys būsimos subkultūros nariai.

Trumpus veiklos aprašymus, motyvacijas, pastabas, klausimus ir pasiūlymus siųskite adresu artnews@artnews.lt.

*Skaitytojo(s), pasivadinusiu(a) Situacija komentaras po Jolantos Marcišauskytės-Jurašienės tekstu Apie permainas ir nepermainas „Jaunojo tapytojo prize“. Kalba netaisyta.