.
2018    02    01

Ingos Likšaitės paroda „Namai. 12 valandų ore ir 6000 metrų pakartojant dygsnį“ Pamėnkalnio galerijoje

artnews.lt

Vasario 9 d., penktadienį, 19 val., Pamėnkalnio galerijoje (Pamėnkalnio g. 1/13, Vilnius) atidaroma menininkės Ingos Likšaitės paroda „Namai. 12 valandų ore ir 6000 metrų pakartojant dygsnį“.

Daugybę sėkmingų individualių ir grupinių parodų tiek Lietuvoje, tiek užsienyje surengusi menininkė Inga Likšaitė savo naujausius kūrinius, brandintus kelerius metus, šiemet pirmiausia pristatys Vilniaus Pamėnkalnio galerijoje.

Prestižiniame „Pfaff Art Embroidery Challenge 07“ konkurse „Grand Prix“ apdovanojimą pelniusios kūrėjos naujieji darbai įtraukia ant tapytos drobės besikartojančiomis dygsnių sekomis, kurios, priklausomai nuo žiūrėtojo padėties, kuria judančio vaizdo efektą. Anksčiau darbams naudojusi siuvimo mašiną, šiuose savo kūriniuose menininkė perėjo prie dygsniavimo ranka. Kaip ji pati teigia, kūrybos procesas dėl to tapo asmeniškesnis ir meditatyvus, o rezultatas – nauja estetinė raiška.

Tarp dviejų šalių – Vokietijos ir Lietuvos – gyvenanti I. Likšaitė darbuose plėtoja ir namų temą. „Gyvenimas tarp dviejų šalių sukėlė klausimų, kas man yra namai. Kas, be saugios pastogės, sampratos, kiek bendra gyvenimo kokybė koreliuoja su kultūros dalykais, glūdi toje sąvokoje. Pradėjau daugiau apie tai galvoti, o tie pamąstymai, nors ir gana abstrakčiai, kristalizuojasi naujuose darbuose“, – sako ji.

Ingos Likšaitės paroda Pamėnkalnio galerijoje (Pamėnkalnio g. 1, Vilnius) vyks iki kovo 6 d. Parodą iš dalies remia LR Kultūros ministerija, Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos dailininkų sąjunga. Parodos lankymas – nemokamas.