.
2016    05    30

Hennric Jokeit fotografijų paroda „Negatyvo vizija“ „Prospekto“ galerijoje

artnews.lt

LFS_Hennric Jokeit

Birželio 7 d. (antradienį) 17.30 val. „Prospekto“ fotografijos galerijoje atidaroma Hennric Jokeit fotografijų paroda “Negative vision / Negatyvo vizija”. Renginyje dalyvaus Agnė Narušytė, Tomas Pabedinskas ir pats autorius Hennric Jokeit.

“Mes galime galvoti apie negatyvą nematydami jo.” Hennric Jokeit

Hennric Jokeit pristato savo naujausias fotografijas išskirtinai negatyvo formoje. Atsižvelgiant į šią sunkinančią sąlygą, jo darbas atspindi pereinamąjį momentą nuo analoginio prie skaitmeninio vaizdo. Kaip neurologas jis visiškai suvokia susierzinimo momentą , kurį sukelia negatyvo vaizdas vizualiniam suvokimui. Tai deklaruoja viziją. Pilnai tai suvokdamas, Jokeit vaizdai provokuoja suvokimą, kuris prieštarauja šiandienos gyvenimui perpildytam naujųjų medijų. Nepaisant fotografijų turinio, kuris žinoma yra svarbus, lemiamas klausimas yra apie negatyvo ar negatyvumo reikšmę tokiu metu, kai propaguojamas visiškas pozityvumas visose gyvenimo sferose. Jokeit vaizdai reikalauja fundamentalios negatyvo reikšmės (vertės) kaip sąlygos Geresniam ar Posityviam įvykti. Jo vaizduose matome modernią miesto architektūrą, industrines konstrukcijas, paprasčiausius namus, butus, interjerus, šiukšles, bet taip pat ir gamtą. Nors ir nepaliestą bet vistiek apgailėtiną ir nykstančią. Visos tos vietos atrodo paliktos žmarščiai, o bet kokia gyvybės forma eliminuojama. Toje tuštumoje negatyvas sukelia paslapties pojūtį. Tuo pat metu darbai gali būti suprasti kaip impulsas ar iššūkis neigti negatyvumą suvokiamame pasaulyje.

Enno Kaufhold, 2014 (ištrauka)

Hennric Jokeit gimė 1963 m. Štralsunde, Vokietijoje. Dabar jis gyvena ir dirba Ziuriche, Šveicarijoje. Savo darbus yra rodęs Le Festival Voies Off des Rencontres Internationales de la Photographie Arlyje, Prancūzijoje, Fotosommer Stuttgart, Württembergo meno centre Štutgarte, Vokietijoje, «The Selection vfg», EWZ Selnau, Photobastei, Ciuriche, Šveicarijoje.