.
2021    07    05

Grupinė klubo „Penktadienis 13“ paroda „Pakitusi realybė“ Šv. Jono gatvės galerijoje

artnews.lt

Nuo 2021 m. liepos 9 d., penktadienio, Šv. Jono gatvės galerijoje esančiuose požemiuose (Šv. Jono g. 11, Vilnius) pradės veikti grupinė klubo „Penktadienis 13“ paroda „Pakitusi realybė“.

Klubas „Penktadienis 13“ save pristato kaip savivaldžią uždarą organizaciją, savanoriškumo pagrindu vienijančią pakvaišėlius, kurie mėgsta tą dieną siautėti ir įvairiai smagintis, nežiūrint į visus baimę keliančius draudimus ir perspėjimus. Šį kartą jie susirinks neprisirišdami prie datos ir požemiuose pristatys kūrinius, paveiktus karantino sąlygų.

„Parodos idėja kilo iš oficialaus karantino laikotarpio apibūdinimo. Pakitusi realybė yra tai, su kuo tenka susidurti kiekvienam ir kasdien. Mums, kaip kūrėjams, jos poveikis ryškus ne tik buitiniame, bet ir kūrybiniame gyvenime. Menininkas kartais ir taip pabėga nuo persunktos ideologija, reklama, vartojimu paviršutiniškos kasdienos į savo vidinį pasaulį. Mums įdomu, kaip šitos dvi realybės formos – kasdieniška ir kūrybinė – vaizduotėje persidengia viena kitą ir sudaro, kad ir laikiną, bet jau kitą realybę. Kas yra toji Pakitusi realybė kiekvienam iš kūrėjų? Kaip ieškoti naujų atramos taškų, kad išlaikytume pusiausvyrą šiame sunkiai prognozuojame pasaulyje? Gal mums pavyks Ją įžvelgti labai skirtingų autorių kūriniuose.“

Parodos dalyviai: Artūras Makštutis (skulptūra, skaitmeninė fotografija), Bronius Duoba (skaitmeninė fotografija), Lidija Pakonaitytė (tapyba), Gediminas Mažintas (skulptūra), Algimantas Kazlauskas (skulptūra), Samvelas Gandžumijanas (skaitmeninė fotografija) Saulius Tamuliavičius (skulptūra), Inga Sfinksas (tapyba), Kazimieras Dainovskis (tapyba), Marius Skudžinskas (skulptūra), Mantas Zableckas (grafika), Jūratė Kazakevičiūtė (tekstilė), Juozas Budzinauskas (skulptūra), Alė Kalėdienė (tapyba).

Klubo „Penktadienis 13“ paroda „Pakitusi realybė“ Šv. Jono gatvės galerijos požemiuose vyks iki liepos 31 d. Parodos lankymas – nemokamas.

Parodos rėmėjai: LR Kultūros ministerija, Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos dailininkų sąjunga.

Galerijos darbo laikas: II-V 12-19 val., VI 12-16 val.