.
2011    03    03

Gintauto Trimako ir Kazės Zimblytės paroda „Laikas ir erdvė“ „Lietuvos aido“ galerijoje

artnews.lt

 

Kovo 3 d., ketvirtadienį, 17 val. „Lietuvos aido“ galerijoje (Žemaitijos g. 11, Vilnius) atidaroma Gintauto Trimako ir Kazės Zimblytės paroda „Laikas ir erdvė“.

Kazė Zimblytė (1933-1999) ir Gintautas Trimakas (1958), nors skirtingų kartų menininkai, abu minimalistinės krypties atstovai, panašiai matė (mato) ir suvokė (suvokia) pasaulį, buvo (yra) neabejingi vienas kito kūrybai. Šioje parodoje, surengtoje Kazimierinių proga, eksponuojami darbai dar kartą susilieja į vienį, kaip ir kitados, dar esant gyvai Kazei.

Panaši estetikos samprata ir išraiška tobulai sujungia dviejų autorių kūrinius. Šis harmoningas ryšys leidžia žiūrovui įžvelgti nepasakytą, tik nujaučiamą paslaptį. Kazės monochrominė tapyba,  juostos tarsi savotiškos fotografijos, Gintauto fotografijos tarsi koliažai ar peizažai, viskas jose pateikiama taip paprastai, kad net nustembi. Nekonkretumas, kažkur pagautas daikto fragmentas, juostos be pradžios ir pabaigos, tyla tapybos darbuose, ramybės taškas, iš kurio randasi savotiškas ritmas, rezonuojantis su žiūrovu nepastebimai, tarsi kviesdamas jį prisiliesti prie paslapties.

Paroda veiks iki kovo 19 d.