.
2012    10    10

Galerijos „Vartai“ ketvirtadienio peržiūroje - Povilo Ramanausko darbai

artnews.lt


Spalio 11 d., ketvirtadienį, 18 val. galerijos „Vartai“ peržiūrų kambaryje (Vilniaus g. 39, Vilnius) bus pristatyti jauno menininko Povilo Ramanausko darbai.

Povilas Ramanauskas – jaunas tapytojas, šiemet baigęs tapybos magistrantūros studijas. Jo kūriniuose tapyba suvokiama kaip savitos erdvės kūrimas drobėje, o abstrakti paveikslo erdvė traktuojama kaip vizuali tapybinės dimensijos erdvė, savotiškas tarpas/plyšys tarp realaus ir nerealaus. Ketvirtadienio peržiūrų kambaryje Povilas pristatys tapybos darbų ciklą „Introspekcija“.

Introspekcija – tai savistaba, psichologijos tyrimo metodas, savo sąmonės būsenų, minčių ir procesų stebėjimas. Iš psichologijos pasiskolintą terminą menininkas tapatina su kūryba ir tapybos procesu. Pasak Povilo, „kuriant paveikslus, intuityviai išplaukia prisiminimai ir pasąmonėje glūdintys keisti vaizdiniai. Tapybos metu vyksta savianalizės procesas, susitelkimas apmąstant tam tikrus patyrimus, būtį ir nebūtį.“ Kūrybiniame procese meninkas tapybą transformuoja į tūrinį objektą.