.
2012    11    06

Galerijos „Vartai“ ketvirtadienio peržiūroje - Gabijos Vidrinskaitės darbai

artnews.lt

Lapkričio 8 d., ketvirtadienį, 18 val. galerijos „Vartai“ peržiūrų kambaryje (Vilniaus g. 39, Vilnius) bus pristatyti jaunos menininkės Gabijos Vidrinskaitės darbai.

Gabija Vidrinskaitė yra grafikė šiais metais baigusi bakalauro studijas Vilniaus dailės akademijoje. Gabijos kūryba intuityvi ir jautri. Meninkės kūryboje susijungia tam tikra piešinio estetika, asmeninės patirtys, betarpiškas ryšys su aplinka ir kūrybinio proceso aktualizavimas. VARTŲ galerijos peržiūrų kambaryje Gabija pristato savo bakalauro studijų baigiamąjį darbą – Meteo.

Meteo – litografijos estampų kompozicija, kurioje fiksuojamas/piešiamas/vaizduojamas oras, atmosferos reiškiniai. Gabijos kūriniuose galima pamatyti kaip jaučiamas oras, kokį poveikį jis kelia žmogui, šiuo atveju pačiai meninkei, kaip įtakoja kūrybinius procesus. Meteo yra ilgailaikis projektas (jeigu taip galima pavadinti), tiksliau tariant, Gabija orą paišyti pradėjo jau gana seniai ir tą procesą tęsia eksperimentuodama su spalvomis, skirtingomis piešimo galimybėmis (pavyzdžiui, įvairiais būdais laikant pastelės kreidelę, išgaunama kitokia linija). Meteo tęstinumą liudija ir savitas piešinių skirstymas į Premeteo, Meteo ir Postmeteo.