.
2012    07    12

Galerijos „Vartai“ ketvirtadienio peržiūroje - Suomijoje kuriančios Minnamari Toukolos kūrybos pristatymas

artnews.lt

Liepos 12 d., ketvirtadienį, 18 val. galerijos „Vartai“ peržiūrų kambaryje  (Vilniaus g. 39, Vilnius) bus pristatoma Suomijoje kuriančios ir gyvenančios Minnamari Toukolos kūryba.

Minnamari Toukola – 1982 m. gimusi menininkė iš Helsinkio. Šiuo metu ji baigia studijas Suomijos dailės akademijos Tapybos fakultete. 2012-aisiais ji surengė savo pirmąją parodą Akademijos dailės galerijoje ir dalyvavo keliose grupinėse parodose Suomijoje. Perspektyvi dailininkė jau įgijo vardą ir jos darbai neabejotinai nusipelnė daugiau dėmesio. M. Toukola ne tik tapo, bet ir kuria instaliacijas, įvairius koliažus bei tekstilės darbus. Jos darbai plečia meno šakų ribas. Kurdama ji naudoja įvairias technikas: piešimą, siuvinėjimą, tapybą ir skulptūrą.

M. Toukola dažniausiai pasitelkia akį patraukusius rastus objektus arba jų dalis. Jos kūriniuose randa vietos spalvingi siūlai, porcelianinių lėkštelių šukės, audeklo atraižos ir gamtos objektai, kaip antai medžio gabalėliai, lapai ir šakelės. Iš šių fragmentų menininkė tarsi dėlioja nesibaigiančią dėlionę, primenančią patį gyvenimą.