.
2009    03    09

Galerijoje "Akademija" Rolando Rimkūno paroda "Tarp vilties ir realybės" ir spalvinimo knygelės "Žurnaliniai užrašai" pristatymas

artnews.lt

R. Rimkūnas. Žurnaliniai užrašai I. 2008, kartonas, tušas

Kovo 16 d. 17 val. galerijoje „Akademija” atidaroma grafiko Rolando Rimkūno parodos „Tarp vilties ir realybės”.

Rolandas Rimkūnas (g. 1963) –  vienas pilietiškai aktyvių menininkų, kurio ironija nuvainikuoja visas istorines vertybes. Jo kūryba dažnai provokuoja atviriems pokalbiams apie Lietuvos praeitį ir dabartį. „Esu kilęs iš politinių kalinių šeimos, tarnavęs okupacinėje armijoje bei pažinęs tautinės valdininkijos reketo metodus. Mane visada domino mūsų šalies gyvenimas”, – teigia autorius.

Jis studijavo Vilniaus dailės akademijoje, yra grafikos menų magistras, VDA Kauno dailės fakulteto docentas. Didžiąją R. Rimkūno kūrybos dalį iki šiol sudarė heraldikos ir grafinio dizaino darbai: herbai, herbiniai antspaudai, vėliavų projektai, logotipai, ženklai, plakatai.

Parodoje pristatomas naujas socialinių piešinių ciklas ir spalvinimo knygelė „Žurnaliniai užrašai”. Anot menininko, šiuos reportažines iliustracijas primenančius kūrinius įkvėpė ne gatvės įvykiai ar kelionių įspūdžiai, o žiniasklaida.

Vaizdinius naujajam ciklui autorius rinko „laukdamas mėnesio algos, mokesčių kvitų, iš mokyklos grįžtančių vaikų, šeimos išvykai besiruošiančios žmonos, eilėje pas daktarą, kirpykloje, valdininko kabinete, apskritai, laukdamas rytojaus…”

R. Rimkūnas. Žurnaliniai užrašai II. 2008, kartonas, tušas

R. Rimkūnas. Žurnaliniai užrašai II. 2008, kartonas, tušas, flomasteris, kompiuterinė grafika, 59 x 84 cm

R. Rimkūnas. Žurnaliniai užrašai III. 2009, kartonas, tušas, flomasteris, kompiuterinė grafika, 59 x 84 cm

R. Rimkūnas. Žurnaliniai užrašai III. 2009, kartonas, tušas, flomasteris, kompiuterinė grafika, 59 x 84 cm