.
2020    09    08

Galerija „Meno parkas“ dalyvauja šiuolaikinio meno mugėje „POSITIONS“ Berlyne

artnews.lt

Jau ne vienerius metus rugsėjo mėnesį vykstanti Berlyno meno savaitė yra žinoma kaip vienas didžiausių šiuolaikinio meno įvykių, kurio metu vyksta tarptautinės mugės, specialios parodos ir projektai miesto galerijose ir muziejuose. Tarptautinė šiuolaikinio meno mugė POSITIONS Berlin – neatskiriama Berlyno meno savaitės dalis, o galerija „Meno parkas“ tęsdama tradiciją, rugsėjo 10-13 d. mugėje dalyvaus jau šeštą kartą ir pristatys Sonatos Riepšaitės, Rosandos Sorakaitės, Remigijaus Treigio ir Eglės Ulčickaitės kūrinius.

Sonata Riepšaitė (g. 1993) studijavo Hagos Karališkoje menų akademijoje (Olandija), 2018 m. baigė bakalauro studijas Vilniaus dailės akademijoje, šiuo metu gyvena ir kuria Hagoje. Savo kūriniuose menininkė atskleidžia savitą stilių, atsisakydama spalvos ir perteklinių detalių paveiksluose kuria tylos aplinkoje ir jausmuose įspūdį.

Rosanda Sorakaitė (g. 1988) – jaunoji kūrėja, aktyviai dalyvaujanti Lietuvos kultūriniame gyvenime. Menininkės darbai jau buvo rodyti Niujorke, Londone, Bazelyje, Veronoje, pernai tapytoja savo kūrybą pristatė Los Andželo galerijoje „River“. Autorės tapybai būdingas minimalus, fragmentiškas vaizdavimo būdas ir subtili kasdienybės estetika.

Remigijus Treigys (g. 1961) puikiai žinomas fotomenininkas, mugėje Berlyne pristatys 2010–2019 m. laikotarpiu sukurtas analogines fotografijas. Savo darbuose autorius dažnai siekia ištrinti ribą tarp laiko ir vietos, taip leisdamas žiūrovui pačiam kurti istoriją tyrinėjant ir naršant po „triukšmingą“ nuotraukos paviršių. Galerija „Meno parkas“ R. Treigio kūrinius anksčiau jau yra pristačiusi mugėse Berlyne, Veronoje bei Londone.

Eglės Ulčickaitės (g. 1989) kūrybos išskirtinumas – gaivūs, subtilaus kolorito, rodos, lengva ranka užtepti paveikslai, vaizduojantys kasdieniškus, atpažįstamus daiktus ir vietas, per kuriuos tyrinėjamas asmeninės atminties ir laiko fenomenas. Menininkė yra dalyvavusi daugybėje parodų ir projektų Lietuvoje ir užsienyje.

Mugė vyks 2020 m. rugsėjo 10-13 dienomis.

Tempelhof oro uoste (3-4 angaras, Columbiadamm 10, 10965 Berlynas, Vokietija).

Galerijos „Meno parkas“ stendo numeris – C03.

 Galerijos dalyvavimą mugėje iš dalies remia Lietuvos kultūros taryba.

Iliustracijoje: Sonata Riepšaitė. „Neaktyvus ugnikalnis“. Drobė, anglis, lakas. 60 x 70 cm. 2020