.
2015    11    10

Eimučio Markūno paroda „Prieblandos zona“ „Pamėnkalnio“ galerijoje

artnews.lt

pakvietimas

Lapkričio 13 d. (penktadienį) 18 val. „Pamėnkalnio“ galerijoje (Pamėnkalnio g. 1, Vilnius) atidaroma menininko Eimučio Markūno paroda „Prieblandos zona“. Parodoje eksponuojami autoriaus kuriami šiuolaikinio meno objektai, video darbai ir instaliacijos.

Autorius teigia: „Prieblandos zonos sąvoką parodoje naudoju kaip metaforą egzistencijos būsenoms perteikti. Prieblandą, tiesiogine ir perkeltine prasme, suvokiu kaip esamos realybės apmąstymą, kaip savaiminį procesą – kada nors vykusį, tebevykstantį, būsimą. Šis procesas nebūtinai pozityvus. Nesiekiu nieko teigti ar įrodinėti, esu šio proceso dalyvis, kaip ir kiti. Tai daugiau pačios būsenos fiksavimas ar konstatavimas, nei bandymas kvestionuoti ar formuoti nuomonę.
Pasirinktas muziejinio eksponavimo prototipas – neatsitiktinis. Sąmoningai dėlioju skirtingos energetikos ir retransliacijos kūrinius į vieną erdvę. Jų tarpusavio prieštaravimai ar dialogai papildo vienas kitą, sudarydami naratyvinį „zonos“ (kaip apibrėžtos vyksmo teritorijos) konstruktą.“

Paroda yra E. Markūno projekto „Didžiojo chaoso mažoji versija“ dalis.

Parodą iš dalies remia Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos dailininkų sąjunga, galerija „Meno parkas“.

Eimučio Markūno paroda „Prieblandos zona“ Pamėnkalnio galerijoje vyks iki gruodžio 4 d