.
2012    02    06

Eimučio Markūno paroda „Paralelinės realybės“ galerijoje „Meno parkas“

artnews.lt

Vasario 8 d., trečiadienį, 18 val. galerijoje „Meno parkas“ (Rotušės a. 27, Kaunas) atidaroma Eimučio Markūno paroda „Paralelinės realybės“.

Kaip teigia parodos autorius, „Parodą sudaro darbai sukurti 2011 metais. Inspiracija šiems darbams  buvo  vaikystės fantazijų, pramanų,  sovietinės egzistencijos ir dabarties realijų  sankirta. Tai laukas kuriame abstrakčių ir realių formų pagalba sukuriamos optinės erdvės, paralelės, leidžiančios kiekvienam žiūrovui atrasti ir atkoduoti vizualius paviršius individualiai, pagal savo asmenines psichofizines bei biofizines savybes.

Vienuose darbuose reali idėja virsta abstrakcija, kituose atvirkščiai: abstrakcija – realiu  pavidalu.

Tokiu būdu konstruodamas paveikslo naratyvą, pasilieku sau pakankamai erdvės būti tikru ir turėti platų  pasirinkimą teminiams ir plastiniams sprendimams.

Grafitas naudojamas kaip dažas daugiasluoksnei monochromijai išgauti. Ekspresyvus gestas – vienas iš tinkamesnių būdų šiam sprendimui. Tapymo metu gautas rezultatas iškelia optines šios medžiagos galimybes ir savybes.

Šių darbų turinys tiesiogiai veikia ir sąveikauja su  technologinėmis galimybėmis. Kadangi spalva darbuose beveik nedalyvauja, tai toniniai kontrastai padeda išgauti monochrominį trijų dimensijų efektą, kaip kompensaciją spalvų nebuvimui. Tapydamas grafitu paveikslus, grafinių ir įvairių kitų elementų pagalba, transformuoju  iki optinės, fotografijai būdingos dimensijos, tuo būdu išgaudamas savotiškus  „hibridus“, turinčius sąlyčio taškų su tapyba, grafika ir fotografija.“

Paroda veiks iki kovo 3 d.