.
2012    11    21

Edgaro Klivio paskaita „Post – kinas : skaitmeninė teorija ir naujosios medijos“ galerijoje „101“

artnews.lt

Lapkričio 23 d., penktadienį, 11.15 val. VDU Menų galerijoje „101“ – ketvirtoji viešų paskaitų ciklo „Iš auditorijos” dalis. „Post – kinas : skaitmeninė teorija ir naujosios medijos“ pavadinta doc. dr. Edgaro Klivio paskaita bus skirta aptarti kino pokyčius naujųjų medijų amžiuje, svarbiausių teorinių klausimų (tokių kaip kino realizmas ar autorystė) naujam formulavimui ir naujų sąvokų pristatymui.

„Iš auditorijos“ – tai Menų galerijos „101“, kurios viena iš pagrindinių misijų – remti ir stiprinti universiteto mokymo ir tyrimo tikslus, organizuojamas paskaitų ciklas, kuriame šį sezoną dalyvauja VDU Menų fakulteto dėstytojai bei jų studentai.

Viešų paskaitų idėja formuluojama grindžiant akademinės bendruomenės siekiu plėtoti atvirą komunikaciją, integruojant ir įtraukiant ne tik visų universiteto fakultetų bei kitų aukštųjų mokymo įstaigų auditorijas, bet ir pagrindinių mokyklų, gimnazijų moksleivius bei  jų mokytojus. Aktualizuojant dinamišką VDU kultūrinės erdvės veiklą, paskaitose bus siekiama supažindinti su įdomiomis kino, teatro, architektūros ir kt. disciplinų teorijomis bei praktiniais pavyzdžiais, kuriuos pristatys patyrę VDU Menų fakulteto lektoriai. Tuo tarpu jauniausiai auditorijai atsivers galimybė pažinti akademinio užsiėmimo – paskaitos formatą, bendravimo su dėstytoju pobūdį, o taip pat pažvelgti į Menų fakulteto menotyros specialybės siūlomos programos amplitudę.