.
2018    10    29

Duris Nidoje atvers Teenos Lange ir Claudios Rohrauer paroda „Atvykėliai R01 T02“

artnews.lt

Spalio 30 d. (antradienį), 17 val. projektų erdvėje „Kioskas“ (Taikos g. 11, Nidoje) duris atvers Teenos Lange ir Claudios Rohrauer paroda „Atvykėliai R01 T02” (angl. Sojourners R01 T02). Rezidencijos Nidos meno kolonijoje metu susipažinusios menininkės sujungė savo kūrybines praktikas ir sukūrė tekstinį bei vaizdinį pasakojimą, transformuosiantį Nidos kopas į Marsą iki lapkričio 24 d.

 Nagrinėjant fiktyvų ir įsivaizduojamą mokslinės fotografijos ir terminologijos potencialą, Nidos meno kolonijos projektų erdvėje „Kioskas“ laikinai susijungia dvejų tyrėjų individualūs keliai. Čia žmogui projektuojami paviršiai ir tekstūros kuria neatpažįstamų erdvių vaizdinius ir laiką, o kopų legendos yra įamžinamos ir perpasakojamos per tarpžvaigždinį žvilgsnį.

Atvykėlis – tai žmogus, keliautojas, kuris laikinai apsistoja tam tikroje vietoje. „Atvykėlis” (angl. Sojourner) taip pat yra „Mars Pathfinder” marsaeigis robotas, kuris 1997 metais pirmą kartą nusileido Marse, Ares vallis regione, ir tyrinėjo planetą beveik tris mėnesius.

Daugiau apie menininkes

Projekto globėjas ‒ Andrius Tamaliūnas.

*Renginys vyks anglų kalba

** Iliustracijoje Claudios Rohrauer kūrinio fragmentas