.
2021    09    15

Dr. GoraParasit teatro festivalio NAMAS Nr. 3 metu pristatys naujausią savo kūrinį „Gamma Game"

artnews.lt

Auksinio scenos kryžiaus laureatė Dr. GoraParasit teatro festivalio NAMAS Nr. 3 metu pristatys naujausią savo kūrinį „Gamma Game”. Pasirodymas vyks rugsėjo 18, 19 dienomis buvusiame Panemunės bendruomenės centre, Vaidoto gatvėje 26, Kaune.

Platus Dr. GoraParasit kūrybinės raiškos arsenalas apima teatrą, eksperimentinį kiną ir dizainą. Šią įvairialypę režisierės patirtį jungiantys pasirodymai dažnai balansuoja tarp scenos ir vizualaus meno ribų. Režisierės kūriniuose pinasi nuorodos į popkultūros tendencijas bei sunkiasvorius kultūrinius archetipus. Kūniškumas ir literatūriškumas, savitas aštrus ir groteskiškas vizualus braižas, skulptūriškumas ir ekspresyvi scenos kalba provokuoja intelektualiai bei jusliškai.

Šį kartą pasirodyme „Gamma Game” Dr. GoraParasit žymekliai slysta į senus tuščius blaivios šventės namų rėmus: vienu metu griaunančios ir gydančios žmogaus vaizduotės laidotuves. Per beprotybės sampratą režisierė kvestionuoja žmogaus prigimtį. Pabrėžiant iškrypusį trumparegiškumą, būdingą kiekvienam visuomenės aspektui, „Gamma Game” aptariamas mūsų naivumas ir neįveikiami įsitikinimai. Kaip mes galime išgyventi bet kokią egzistencinės rizikos dalį, neinvestuodami laiko ir pastangų į laukimą ir nuojautą, juk taip galutinai pakenkiame ateities kartoms.

Pasirodyme Dr. GoraParasit naviguoja hipersaitais, lateksu aptraukia praeitį, dabartį bei ateitį, taškosi pramoginiuose šokiuose ir aukcione skelbia po žmogiško išnykimo likusias fosilijas.

Režisierė kviečia į elipsines dvasines pratybas, kuriomis siekiama rasti kelią į skaitmeniškai demontuotą sielą. Šiame renginyje Dr. GoraParasit perdirba ir pastato sceną sąmoningai transformacijai: nuo galvojimo apie ateitį asmeniškai ir esamuoju laiku, iki galimų ateities scenarijų platesniu masteliu.

Jei kalbame apie ilgalaikę ateitį: tai ką mes norime išsaugoti ateities kartoms? Jeigu išvis ką nors norime.

Kūrybinė komanda. Pastatymo kūnas ir prodiusavimas – Dr.GoraParasit. Garso menininkai-kompozitoriai – Pranzou, Dan Beck, Vygintas Kisevičius, midi_lizard. Meninės dalies asistentė, šviesos dizainas, techninis prodiusavimas ir koordinavimas –  Emilija Paciūnaitė. Plakato modelis ir techniniai brėžiniai – Lukas Strolia. Scenografijos gamyba – Dovydas Kaušikas, Izabelė Sauserytė, Emilija Paciūnaitė, Saulė Noreikaitė. Aktorinių dirbtuvių koordinatorė ir dramaturgijos asistentė – Akvilė Dubinskaitė

Kostiumų dizainas – Dr. GoraParasit. Kostiumų gamyba – Patricija Minelgaitė, Diana Barkovskaya. Grimerė ir plaukų stilistė – Dorotėja Sirvydytė, Severija Bružaitė. Dokumentacija – Viktoras Bušinskis. Fotografas – Andrej Vasilenko.

Performeriai – Akvilė Dubinskaitė, Aleksandra Baušytė, Ana Filipovič, Arnelija Kuliešytė, Aušrinė Leitaitė, Eglė Kazauskaitė, Eimantas Antulis, Emilija Ališauskaitė, Emilija Varkulevičiūtė, Gabrielė Kamblevičiūtė, Gustė Balčiūtė, Karolina Šoblinskytė, Liza Andrejeva, Rytis Jankauskas, Severija Bružaitė, Titas Rutkauskas.

Kolaboracija su Vilniaus Dizaino Kolegija.

Logo dizaineris – Lukas Narvilas. Teksto vertėja, komunikacija  – Greta Eimulytė.

Bilietus platina TIKETA: https://tiketa.lt/LT/inca-lt-p2048