.
2019    01    02

Daugiabalsis Valentino Klimašausko knygos „Daugiakampio“ skaitymas

artnews.lt

Sausio 10 d., ketvirtadienį, 18 val. knygyne „Six chairs books“ (Kauno menininkų namai, V. Putvinskio g. 56) šiuolaikinio meno ir teorijos knygynas Six chairs books ir kuratorius, rašytojas Valentinas Klimašauskas kviečia į daugiakampius debiutinės knygyno ir naujausios autoriaus knygos skaitymus. Skaitovai: Salomėja Marcinkevičiūtė, Valentinas Klimašauskas ir Edvinas Grinkevičius.

Antrojo Valentino Klimašausko romano „Daugiakampio“ pavadinimas, pirmiausiai, yra nuoroda į siužeto konstravimo būdą, tačiau juo paremta ir bendra personažų kūrimo, kalbinės struktūros logika. Įsivaizduokime siužetą, kaip socialinių tinklų srautą, kurio pranešimus sieja tik tai, kad jie kuria naująją daugialypę dabartį. Tūkstantį vardų turinčios ir nuolat savo išvaizdą keičiančios užsienietės para Vilniuje. Arba šunų ir kačių video taksi monitoriuose. Porėtoje miesto struktūroje tirpstantys personažai. Kai nėra nei išorės, nei vidaus. Slaptažodžio paieška balandžio pirmąją. Post-tiesos era ir slaptas CŽA kalėjimas Vilniaus pakraštyje. Mėlyna ir Žalia, jų santykių trigonometrija. Šiuolaikinio meno paroda, kuri praryja miestą. „Violetiniai“, paslaptingi miesto vartai. Skylėta Vilniaus tekstūra. Raktažodžiai ir plepalai, slaptažodis, skrydis.

VALENTINAS KLIMAŠAUSKAS (g. 1977, Kaune) yra šiuolaikinio meno kuratorius ir rašytojas. „Daugiakampis“ yra ketvirtoji šio autoriaus knyga. 2018 m. pasirodė jo PDF knyga „Oh my darling“ (leidėjas: Baltic Notebooks of Anthony Blunt). 2014 m. Oslo leidykla Torpedo Press publikavo „B and/or an Exhibition Guide In Search Of Its Exhibitions“ o 2008 m. “Kitos knygos” išleido romaną Alfavilnius. Daugiau šio autoriaus tekstų galima rasti www.selectedletters.lt

SIX CHAIRS BOOKS yra Kaune, Kauno menininkų namuose (Kauno Menininkų Namai) įsikūręs nepriklausomas šiuolaikinio meno ir teorijos leidinių knygynas, pradedančioji ledykla ir internetinė platforma skirta meninių, kritinių ir kūrybinių šiuolaikinės mažosios leidybos kūrinių pristatymui, vikraus nepriklausomos leidybos lauko stiprinimui ir tvarios meninės leidybos kūrimui. RESTARTING A BOOKSTORE IS KIND OF A SPORT !

Renginys NEMOKAMAS, knygynas bus PILNAS naujų „Daugiakampių ir gaiviųjų gėrimų.

NEKANTRIAUSIEJI romano ištraukas PDF galite rasti knygyno puslapyje: www.sixchairsbooks.lt/what-s-on/

Knygos leidybą iš dalies remia Lietuvos kultūros taryba ir LR kultūros ministerija.

Leidinio komanda: Valentinas Klimašauskas, Nerijus Rimkus, Aistis Žekevičius, Viltė Girdzijauskaitė, Jūrė Platūkytė, Justina Zubė