.

Catherine Burke paskaita „Vieta leidžianti džiaugtis mažais dalykais ir demokratišku gyvenimu“ NDG

Vasario 1 d. 20:00 val. Nacionalinėje Dailės Galerijoje (NDG) (Konstitucijos pr. 22, Vilnius) vyks Catherine Burke paskaita „Vieta leidžianti džiaugtis mažais dalykais ir demokratišku gyvenimu“.

Po Antrojo pasaulinio karo Anglijoje pradėta plataus masto mokyklų kūrimo programa, įpareigojusi architektus ir pedagogus į veiklą įtraukti ir visuomenę. Tikslas buvo išsiaiškinti ar įmanoma, naudojantis nacionalinių mokyklų atnaujinimo galimybėmis, paskatinti mokytojus ieškoti inovatyvių erdvės ir įrangos panaudojimo būdų. Šioje paskaitoje bus nagrinėjamos kelios pagrindinės tarptautinės poveikio kryptys, dariusios įtaką kuriant modernią pokario mokyklą. Taip pat, bus analizuojama išskirtinė Crow Island mokyklos, JAV įtaka Europos mokyklų architektūrai ir švietimui.

Šiuo metu Catherine Burke yra Kembridžo universiteto Švietimo fakulteto lektorė, skaitanti paskaitas švietimo ir vaikystės istorijos temomis. Savo moksliniuose tyrimuose daugiausiai dėmesio skiria šioms temoms: vaikų ir švietimo materialiosios kultūros; mokymosi aplinkoje santykio tarp istorinės ir šiuolaikinės pedagogikos bei architektūros; vizualinių metodų, leidžiančių įtraukti vaiko nuomonę į mokslinius tyrimus.

Pokalbis rengiamas bendradarbiaujant su VGTU Architektūros fakultetu.

Pradžia . Renginys nemokamas, pokalbis vyks anglų kalba.