.
2012    11    13

Britų fotografo Richard Shofield fotoprojektas galerijos „Vartai“ ketvirtadienio peržiūroje

artnews.lt

Lapkričio 15 d., ketvirtadienį, 18 val., galerijos „Vartai“ peržiūrų kambaryje bus pristatomas britų fotografo, žurnalisto, dokumentininko Richard Shofield fotoprojektas Half Life (2004 – 2012).

Richard Schofield žinomas kaip dokumentinių filmų kūrėjas, nepriklausomas publicitas sėkmingą savo karjerą iškeitęs į fotografiją ir daugiau nei 11 metų trunkančią viešnagę Lietuvoje. Pasak Richardo, fotografija jam yra tris dešimtmečius trukęs geidulys, kurį patenkino 2009 metais Londono komunikacijos koledže aukščiausiais įvertinimais baigtos fotožurnalistikos ir dokumentinės fotografijos studijos.

Half Life – tęstinis fotoprojektas, kuriame masiniam vartojimui skirtomis fotokameromis įamžintas Visaginas, jo neįprasti gyventojai, charakterizuojama ir fiksuojama socialinė šio miesto kasdienybė, nagrinėjamos asmens teritorijos suvokimo ir vertinimo problemos, dokumentuojama Ignalinos atominė elektrinė. 2011 – ųjų metų vasarą dalis Half Life monochrominių fotografijų specialiu užsakymu buvo publikuotos britų fotografijos žurnale  Black + White.