.
2010    03    14

Audronės Žukauskaitės paskaita-ekskursija apie „Emisijos kartą“ NDG

artnews.lt

Audrone_Zukauskaite

Nacionalinė dailės galerija tęsia ciklą „Istorijos. Susitikimai” ir kviečia į naują paskaitą-ekskursiją su filosofe Audrone Žukauskaite. Paskaita „Emisijos karta”: šiuolaikinis menas ir kapitalizmas” vyks kovo 17 d., trečiadienį, 17 val.

Paskaitoje bus nagrinėjama, ar tai, kad projektas „Emisija”, pristatęs nepriklausomoje Lietuvoje susiformavusią menininkų kartą, jai apibūdinti pasitelkė finansinį terminą, yra tik atsitiktinumas, ar vis dėlto esama tam tikro santykio tarp šiuolaikinio meno ir kapitalizmo? Ar šios kartos menininkų kuriamą meną, pristatomą ir NDG, turėtume vertinti kaip sėkmingus kapitalizmo produktus, ar – priešingai – kaip veiksmingą kapitalizmo kritiką?

Audronė Žukauskaitė – filosofė, humanitarinių mokslų (filosofijos krypties) daktarė, Kultūros, filosofijos ir meno instituto vyresnioji mokslo darbuotoja. Knygų „Anapus signifikanto principo” (2001) ir „Anamorfozės: nepamatinės filosofijos problemos” (2005) autorė, rinkinio „Viskas, ką norėjote sužinoti apie Žižeką, bet nedrįsote paklausti Lacano”  (2005) vertėja ir sudarytoja. Šiuo metu rengia knygą „Gilles’o Deleuze’o ir Felixo Guattari filosofija: pasekmės kultūrai”.

Tą pačią dieną 18 val. auditorijoje pristatomi nauji filmai iš ciklo „Menininkų portretai”:
„Menininkas Deimantas Narkevičius”. Iš ciklo „Laiko portretai”. Autorė Dalia Kutavičienė. 28 min., 2008.
„Menininkė Eglė Rakauskaitė”. Iš ciklo „Kūrybos metas”. Autorė Agnė Narušytė. 23 min., 2001.
„tvvv.plotas_menininkas/ kūnas”. Dalyvauja Svajonė ir Paulius Stanikai. Kūrybinė grupė: Nomeda ir Gediminas Urbonai, Linas Augutis, Darius Čiuta, Robertas Kundrotas, Algimantas Lyva, Artūras Raila. 30 min., 1999.

Ekskursijos trukmė – 1 valanda.
Ekskursijų dalyvių skaičius ribotas. Registracija vyksta paskelbtomis ekskursijų dienomis iki 16.45 val. Nacionalinės dailės galerijos kasoje, tel. (8 5) 219 59 60.

Įėjimas su galerijos bilietu. Aukštųjų mokyklų studentams su pažymėjimu – nemokamai.
Įėjimas į kino seansus – nemokamas.