.
2010    04    01

Audriaus Puipos paroda „Titanike“

artnews.lt

Tapytojo Raimundo Sližio dirbtuvė. 1991. Serigrafija, 37x59

Balandžio 8 d., 17.00val. VDA dizaino inovacijų centro „Titanikas“ I aukšto ekspozicijų salėje (Maironio g. 3, Vilnius) atidaroma dailininko Audriaus Puipos (1960 – 1997) personalinė kūrybos paroda „Nuo vaikų dailės mokyklos iki Lietuvos dailės klasiko“.

Tai edukacinė paroda, apimanti menininko darbus, sukurtus dar paauglystėje, S. Konarskio vaikų dailės mokykloje, kursinius ir diplominius darbus, studijinius piešinius ir kt. Ekspoziciją užbaigs paskutinieji brandžiausi akvarelės ir grafikos darbai. Šios parodos tikslas: parodyti, kad iš pažiūros atsitiktinių, pavienių, nutrūktgalviškų paauglio darbelių, tekstų, pasak Alfredo Adlerio, „negalima laikyti nepriklausomomis atskirybėmis“, nes  dažnai „slaptas vaiko elgsenos tikslas sutampa su suaugusio žmogaus elgsenos tikslu“.

Audrius Puipa buvo vienas įdomiausių tarp grafikos, komiksų ir tapybos varijuojančių dailininkų. „Iš pirmo žvilgsnio A. Puipos darbai gali atrodyti esą vien dokumentalūs natūros filmavimai, tačiau savo kūryba autorius mistifikavo kasdienę realybę“, – teigia menotyrininkė Ramutė Rachlevičiūtė. „A. Puipos režisuotos nuotraukos su žymiais menininkais (Vytautu Kalinausku, Vyteniu Jankūnu ir kt.), inscenizuojant žymius pasaulinės tapybos kūrinius (Davido „Marato mirtį“, peredvižnikus ir t. t.) pradėjo naują etapą Lietuvos dailėje, kur išmoningai susijungė fikcija su realybe ir pan.“, –  pastebi R. Rachlevičiūtė.

Paroda veiks iki gegužės 20 d.

Iliustracija viršuje: Audrius Puipa. Tapytojo Raimundo Sližio dirbtuvė. 1991. Serigrafija, 37×59.