.
2009    07    20

ARTscape: JUNGTINĖ KARALYSTĖ Roger Palmer ir Paulina Eglė Pukytė parodoje "Dislokuoti"

artnews.lt

Liepos 22 d. galerijoje „Vartai” atidaroma britų menininko Roger Palmer bei lietuvės Paulinos Eglės Pukytės paroda „Dislokuoti”.

Pasitelkdamas fotografijos, piešinių ir video meno medijas  fotografijos menininkas iš Jungtinės Karalystės Roger Palmer. ieško sąlyčio taškų tarp tolimų pasaulio kraštų. R. Palmer kūrinius galima interpretuoti kaip kolonizacijos ir migracijos ženklus. Parodoje eksponuojamos fotografijos iš skirtingų šalių: Kolumbijos, Kubos, Egipto, Jamaikos, Malaizijos, Namibijos, Panamos, Pietų Korėjos ir Jungtinių Amerikos Valstijų. Kiekviena fotografijose vaizduojama vieta yra paženklinta politinių ir istorinių įvykių, kuriuos Roger Palmer perteikia per asmeninės patirties prizmę.

Paulina Eglė Pukytė pasakoja „tikras istorijas“ per video, fotografiją ir tekstą. Menininkė vaizduoja kasdienio gyvenimo situacijas užkoduodama jas mitiniais ir pasakiškais pavadinimais. Vos nufilmuotos ar nufotografuotos gyvenimiškos, tačiau marginalios situacijos tampa svarbios ir išskirtinės. Būtent per kasdienybę kūrėja atskleidžia universalius dalykus: žmogiškumą, nesėkmes, atmintį ir užmarštį, daugiakultūriškumą, istoriją ir besikeičiančią geopolitinę situaciją Europoje. Atkreipdama dėmesį į kasdienybės absurdą, P. E. Pukytė į savo vojeristinį žaidimą įtraukia žiūrovą, priversdama jį pasijusti nejaukiai.

Paroda veiks iki rugpjūčio 7 d.

Daugiau informacijos:

www.artscape.lt