.
2010    01    06

ARTotekos gimtadienio proga – naujas muzikinis klubas “Medus”

artnews.lt

artoteka

Sausio  9 d., šeštadienį, 19 val.  Vilniaus senamiestyje (A. Strazdelio g. 1, Vilnius) duris atvers interaktyvi meno erdvė ARToteka, o vasarį atsidarys ir gyvos muzikos klubas „Medus“.

ARTotekoje nuolat vyks daugiau kaip dvidešimt įvairių meno krypčių kūrybinių  dirbtuvių, į kurias registruotis galima jau dabar. Dirbtuves ves garsūs Lietuvos menininkai, savo srities žinovai, kurie jaukiose, neįpareigojančiose ARTotekos erdvėse padės visiems norintiems ne tik atskleisti savo sugebėjimus, išbandyti unikalias kūrybos technikas, bet ir tobulinti jau turimus įgūdžius. Čia šalia žinomų meno dirbtuvių, tokių kaip dekupažas, vilnos vėlimas, keramika, grafika, smalsuoliai kviečiami išmėginti ir egzotiškąjį ebru, šibori ar tapybą be teptuko (kodėl be? – ateikite ir sužinokite patys). Bonsai, aitvarų, batikos, origami ir rankų darbo lėlių dirbtuvės skirtos itin kruopštiems ir kantriems žmonėms, o norintiems atsipalaiduoti ARToteka siūlo vakarą praleisti su mandala, mokytis kaligrafijos, ar knygrišybos meno. Mėgstantiems judrų laisvalaikį rekomenduojama kontaktinė improvizacija, ar žongliravimo pamokos. O turintiems lakią vaizduotę ir mėgstantiems iššūkius čia siūloma išbandyti eksperimentinę animaciją, pantomimos pamokas, perkusijos ir ritmo ar 4D dirbtuves, čia ne tik eksperimentuosite su savo kūnu bei jus supančiais daiktais, kursite personažus ir istorijas, bet kartu įsitikinsite, kad kūryba neturi ribų ir sąlygų.

ARTotekoje amžiaus apribojimų nėra – čia, už prieinamą kainą, į kurią įskaičiuotos visos kūrybai reikalingos priemonės, kurti kviečiami ir vaikai ir suaugę.

Dirbtuvių idėja –  meno terapija per kūrybą. Tai unikali laisvalaikio praleidimo forma, galimybė atsipalaiduoti po sunkios darbo dienos, streso ar įtampos. Dauguma dirbtuvių paremtos „apskrito stalo“ principu. Jaukioje, draugiškoje atmosferoje dalyviai galės kurti nedidelėse grupėse, o dirbtuves vedantis menininkas kiekvienam skirs dėmesį, konsultuos, atsižvelgs į poreikius, atsakys į rūpimus klausimus.

Visos dirbtuvės orientuotos į baigtinį rezultatą, todėl savo sukurtą meno kūrinį  galima kam nors padovanoti, sugalvoti jam kokią kitą paskirtį, arba tiesiog eksponuoti ARTotekos namuose.

ARTotekos tikslas – suvienyti žmones, kurie svajojo, tačiau dėl susiklosčiusių aplinkybių, ar laiko stokos nespėjo savyje atrasti kūrybinės gyslelės, arba nujaučia, kad galėtų kurti ir norėtų pabandyti, bet nežino kaip, kur ir su kuo tai gali padaryti. Kūrybinės dirbtuvės – tai puiki galimybė patirti kūrybos proceso džiaugsmą, išlaisvinti energiją, įgyti naują patirtį, keisti požiūrį į problemas bei prasmingai atsipalaiduoti saugioje bendraminčių grupėje. Čia skatinamas kūrybiškumas, fantazija, vaizduotė, lavinamas kompozicijos pojūtis, spalviniai įgūdžiai, sugebėjimas improvizuoti, nevaržomai kurti.

Daugiau informacijos ir registracija į dirbtuves: www.artoteka.lt