.
2012    02    07

Anton Garcia-Abril paskaita „Masyvi konstrukcija – efektyvi konstrukcija“ NDG

artnews.lt

Nacionalinėje dailės galerijoje tęsiasi šeštasis architektūros pokalbių ciklas „Procesas“. Architektūros kūrimo procesas yra labai dažnai pamirštamas ir nuvertinamas, tačiau tai vienas svarbiausių veiksnių kelyje į kokybišką architektūrą.

Vasario 9 d., ketvirtadienį, 20 val., Nacionalinės dailės galerijos auditorijoje vyks penktoji, paskutinė šio pokalbių ciklo paskaita „Masyvi konstrukcija – efektyvi konstrukcija“, kurią skaitys vienas ryškiausių šiuolaikinių Ispanijos architektų, Madrido Politechnikos universiteto Architektūros mokyklos profesorius Anton Garcia-Abril (www.ensamble.info).

Antonas Garsija-Abrilis dirba su gamtiniais elementais, juos jungdamas su pramoninėmis statybos sistemomis, analizuoja konstrukcijų tankumo, efektyvaus veikimo ir apkrovimo principus. Architekto darbų mastelis varijuoja nuo gyvenamo namo ar skulptūrinės instaliacijos iki miestų bendrojo planavimo, nuo individualių iki visuomenės poreikių tenkinimo. Architekto iššūkis – konstrukcijomis ne tiek spręsti struktūrines pastatų problemas, bet kurti erdves kuriančias konstrukcijas, išreikšti skirtingus konstrukcijų medžiagiškumus per architektūrą, taupiai ir atsakingai naudoti aplinkos išteklius. Keldamas diskusijas apie techninę architektūros pusę, taip pat Antonas atkreipia dėmesį ir į socio-ekonomines, kraštovaizdžio vientisumo sferas, kur architektūra ir architektai turėtų skirti žymiai daugiau dėmesio.