.
2016    06    14

Antano Gerliko personalinė paroda „Kopos“ ŠMC

artnews.lt

Antanas Gerlikas


Birželio 17 d., penktadienį, 18 val. Šiuolaikinio meno centre atidaroma Antano Gerliko personalinė paroda „Kopos“.

„Ar norėtum išmokti bendrauti su erdve ir jos įvairove, susitikti su žmonėmis, kurių tuo metu nėra šalia?“ – nematoma, negirdima galia klausė Antano viename iš jo sapnų, kurį jis užrašė, kaip ir kai kuriuos kitus savo pokalbius „apie subtilius dalykus“. „Ar norėtum išmokti pagauti tinkamą momentą?“ – tas pats „balsas“ klausė jo jau kitame sapne. „Man sutikus, jėga paėmė mane už rankos ir mes pradėjome kilti į viršų,“ pasakoja menininkas.

„Kopos“, Antano Gerliko solo paroda, kuriai ruoštasi ir dieną, ir naktį, atsidaro penktadienį.

Kūriniai parodoje:
„Statiniai“, betonas, 2016
„Kopų prototipai“, grafitas ant popieriaus, 2014–2016
„Muzikos instrumentas“, žalvaris, 2013
„Dienos susidėvėjimas“, videofilmas, 2016
„Spalvų komandos“, sausa pastelė ant popieriaus, 2013
„Judesio tūris“, rašalas ant popieriaus, 2013
Stalas parodoms „A CAB“, kurtas drauge su Laura Kaminskaite, 2014
Menininko tekstai (kai kurie iš jų rašyti drauge su Vytautu Bitneriu, Post Brothers, Gintautu Trimaku, Algirdu Versecku ir Jonu Žakaičiu), 2014–2016

Parodos kuratorė – Virginija Januškevičiūtė. Prie parodos įgyvendinimo prisidėjo Alius Bareckas, Nick Bastis, Martynas Bružas, Renata Dubinskaitė, Justas Dudėnas, l’Esprit de l’Escalier, Jurgis Griškevičius, Laura Kaminskaitė, Aleksandras Kavaliauskas, Vsevolodas Kovalevskis, Eugenijus Januškevičius, Nicholas Matranga, Rita Repšienė, Marija Repšytė, Indrek Sirkel, Eglė Trimailovaitė ir Robertas Vilimas. Paroda įgyvendinta su Lietuvos kultūros tarybos, UAB „Exterus“ ir UAB „Rimvydas ir Ko“ parama.

Antanas Gerlikas (g. 1978 m.) pastaraisiais metais dalyvavo grupinėse parodose Vilniuje, Rygoje, Tartu, Bucharešte, Romoje, Atėnuose, Maskvoje ir Reikjavike. Personalinės jo parodos iki šiol buvo surengtos Plungės kultūros namuose (1999 m.), galerijoje „Tulips & Roses“ (su Liudviku Bukliu, 2008 m.), ŠMC vitrinoje (2011 m.) ir ŠMC virtuvėje (2014 m.), Niujorko meno centre „Art in General“ (2013 m.). ir „Objectif Exhibitions“ meno centre Antverpe (2013 m.).

Daugiau informacijos: http://cac.lt/lt/exhibitions/future/8220

Paroda veiks iki rugpjūčio 14 d.

Iliustracija: „Judesio tūris“, 2013