.
2010    03    15

Animacijos vakaras Kauno „Menų centre“

artnews.lt

animacijos fabrikas

Kultūrinis Kauno portalas „Meno duobė” bei „Open Culture“ parengė animacijos scenai bei kūrybos procesams ir technikai skirtą programą, vyksiančią  kovo 19 d., penktadienį, nuo 18 val. „Menų centre“ (Daukanto 28, Kaunas).

Programa:

18:00 Seminaras „Kaip gimsta animacija“ (Kas iš tiesų yra animacija ir kaip ji gimsta atskleis VDA animacijos absolventės Sigutė Kučikaitė ir Monika Žeknytė)

19:30 Laisva mėgėjų ir profesionalų animacijos peržiūra. Dvejuose ekranuose galėsite pamatyti pradedančiųjų ir žinomų animatorių darbus. Taip pat galėsite apžiūrėti parodėlę bei neformaliai pabendrauti su animatoriais.

20:00 Svečias Vladislav Berežok (apie lietuviškosios animacijos padėtį pas mus ir svetur savo patirtimi pasidalins ir jūsų klausimus atsakys profesionalus „MotionLab“ animatorius Vladislav Berežok)

20:30 Dokumentinio filmo „Vabzdžių dresuotojas“ peržiūra. Filmas apie pirmąjį Lietuvos kinematografininką ir lėlinės animacijos kūrėją Vladislavą Starevičių. (Rež. L.Augutis, D.Ulvydas)

21:30 Eksperimentinės muzikos prisodrintos gyvais violončelės bei elektronikos garsais koncertas. Atlikėjas Patris Židelevičius įgarsins Monikos Žeknytės animacinį muzikos klipą.

„Animacijos fabrikas“ — labdaringas renginys, kurio metu surinktos aukos bus skirtos „Gatvės muzikos dienai“ Kaune bei „Menų centro“ skaityklai leidiniams įsigyti.