.
2012    08    25

Andriaus Ermino paroda „Čia kažkada buvo dangus“ Šv. Jono gatvės galerijoje

artnews.lt

Rugpjūčio 31 d., penktadienį, 17 val. Šv. Jono gatvės galerijoje (Šv.Jono g. 11, Vilnius)  atidaroma Andriaus Ermino paroda „Čia kažkada buvo dangus“.

Andrius Erminas vienas iš dailininkų, kuris į erdves žiūri kaip į vieną parodos sudėtinių dalių. Tad ir šiuo atveju erdvės dalyvauja ne vien tik kaip darbų eksponavimo galimybė. Autorius pasirinko savo darbų pristatymui Galerijos rūsius, kurie visais atžvilgiais yra pakankamai sudėtingi rengiant ekspoziciją; apšvietimo, sienų, patalpų konfigūracijos prasme.

Dailininkas yra pasakęs, kad visos galerijos erdvės yra puikios eksponavimui, tiesiog joms reikia stiprių darbų. Autorius siekia su erdvėmis vystyti dialogą, jas nugalėti, praplėsti. Ir jam tai puikiai sekasi.

Kaip teigia parodos autorius, „parodą sudaro atskiri objektai, instaliacijos, užpildančios visas rūsio erdves. Pagrindinė parodos idėja – tai erdvės, kurioje yra kūriniai, ir kūrinių, esančių toje erdvėje, priešprieša. Parodoje eksponuojami objektai ir instaliacijos kalba apie aukštį, dangų, paukščius, kosmosą, ir savo idėjų prasme yra priešpastatomi rūsio sąvokos prasmei. Objektai tarsi įspraudžiami, įkalinami tose rūsio erdvėse. Nors kūriniai ir erdvė idėjiškai neigia vienas kitą, tačiau vizualiai jie dera tarpusavy, vienas kitą papildo ir įgauna daugiaprasmiškumo“.

Paroda veiks Šv. Jono gatvės galerijos rūsyje iki rugsėjo 22 d.

Iliustracijoje: Andrius Erminas, Kregždė, 2012.