.
2018    11    19

Amerikiečių menininkės Ellie Hunter paroda „At Bay“ projektų erdvėje „Editorial“

artnews.lt

Lapkričio 24 d., šeštadienį, 19 val. projektų erdvėje „Editorial“ (Latako g. 3, Vilnius) atidaroma amerikiečių menininkės Ellie Hunter paroda „At Bay“. Atidarymo metu, 20 val., vyks performansas su Anni Puolakka; muzikos autorius Miša Skalskis.

„At Bay“ – „Apačioje“ – susitelkia į horizontalią lovoje gulinčios figūros perspektyvą; priverstinį horizontalumą. Tai frustracijos kupinas, anestezuotas žvilgsnis. Žvilgsnis, privilegijuojantis lygiagrečių virš jos galvos kabančių lubų plokščių planą arba į ją spoksančią lempos akį. Palenkus kaklą pasimato kojine apmauti kojų pirštai, o lango kažkur krašte teka ir leidžiasi saulė. Užuolaidos, turinčios pridengti jos kūną, kabo kaip sterilios pamėklės, tarp kurių žioji neišvengiami, nerimastingi tarpai. Jų ištįsusios figūros, rodos, šaiposi iš jos prie žemės prirakintos ašies.

Šioje perspektyvoje privalai išžengti iš savo kūno kontūro. Kuri, sluoksniuoji ir lankstai vaizdus, kol jie beveik visiškai prityla arba dingsta. Prisijungi prie šokančių figūrų ant sienos kabančiame pastelinių spalvų plakate, žvilgteli už užuolaidos į lovą kitame kambaryje ir nusileidi, kad susitvarkytum tvarsčius. Baksteli savo raktikaulį, nubrauki plaukus nuo veido. Dabar sklandai beveik susiliesdama nosimi su savimi; apačioje.


Ellie Hunter gimė San Franciske, JAV Kalifornijos valstijoje, 1989 m. Ji baigė skulptūros ir medijos magistro studijas Virdžinijos Sandraugos universitete (2017), kur gavo VCU Graduate Thesis Grant stipendiją. Šiuo metu ji yra menininkų rezidencijoje „Superdeals“ Briuselyje, o prieš dalyvavo rezidencijose „Interstate Projects“ (Niujorkas), „Rupert“ (Vilnius) ir „Ox-Box“ (Mičiganas). Ji neseniai parašė ir iliustravo apsakymą „Princess“, kurį išleido „Publication Studio SF“. E. Hunter surengė parodas „Mascot Studios“ (San Franciskas), „Good Enough“ (Atlanta), PEACH (Roterdamas) ir „Vox Populi“ (Filadelfija). Būsimi jos projektai – asmeninė paroda „Superdeals“ (Briuselis), dviejų žmonių paroda „Bass & Reiner“ (San Franciskas) ir instaliacija su „My Mountain“, kurią organizuoja Alexandra Noel ir Naoki Sutter-Shudo (Los Andželas). E. Hunter yra viena iš galerijos ir leidybos platformos „The Sunroom“, kuri šiuo metu veikia Ričmonde, Virdžinijos valstijoje, ir Niujorke, įkūrėjų

Editorial programą iš dalies remia LR Kultūros ministerija, Lietuvos kultūros taryba, Vilniaus miesto savivaldybė.

Paroda veiks iki gruodžio 20 d. Parodą galimą aplankyti ketvirtadieniais 16-19 val, šeštadieniais 14-16 val. arba susitarus telefonu +37065654249.