.
2015    01    14

Algio Kliševičiaus retrospektyvinė paroda „Amžinas visatos laivas“ “Klaipėdos galerijoje”

artnews.lt

Šių metų sausio 1 dieną Klaipėdos dailininkui Algiui  Kliševičiui būtų suėję 65- eri. Ta proga, sausio 16 dieną, 17 valandą, “Klaipėdos galerijoje” (Bažnyčių 4/ Daržų 10), atidaroma retrospektyvinė jo darbų paroda „Amžinas visatos laivas“, o atidarymo proga rengiamas jį gerbusių ir mylėjusių žmonių prisiminimų vakaras.

Kaip teigia parodos rengėjai,”Iki šiol skaudu, kad nebegirdime jo balso, nebegalime paprašyt patarimo, paklajot po jo atradimų pasaulį, mėgautis unikalia empatija ir humoro jausmu. Tačiau, laimei, menas yra nemirtingas, tad mes visada galime pasidžiaugti gyva, nemaria kūrybine energija, tarsi inkliuzu išlikusiu grafikos lakštuose, kaligrafijos šokyje, kompiuterinės grafikos platybėse. Parodoje bus eksponuojami skirtingomis technikomis atlikti darbai iš asmeninių kolekcijų.

Algis Kliševičius – charizmatiška asmenybė, darbštus ir išmintingas, įžvalgus žmogus, tikras eruditas. Jo kūrinių pavadinimai visada buvo giliaprasmiai: „Tegul gyvenimas“ (2005), „Ir gyvenimas bus“ (2007–2008), „Ši akimirka (tarp atėjimo ir išėjimo)“ (2005).

Kiekvienas bent akimirkai atsidūręs A. Kliševičiaus orbitoje gali papasakoti, ką patyrė. Kolegos, mokiniai, bičiuliai, artimieji… Šį penktadienį visus mus, mylėjusius ir tebemylinčius šviesą, kurią spinduliavo Algis Kliševičius, gerbusius jo talentą, suburs Algio Kliševičiaus “Amžinas visatos laivas”, kuriame kiekvienam užteks vietos.

Besišypsantis Algis Kliševičius kaip kadaise – parodų atidarymuose, aptarimuose, studentų darbų peržiūrose, linksmuose pasisėdėjimuose – vėl bus su mumis. Tikimės, kad ši paroda ir atsiminimų vakaras visus dalyvius paskatins kitaip pažvelgti į save, kūrybą, pasaulį.”

Iliustracijoje: A. Kliševičius, Amžinas visatos laivas. 2000 m., 30×66, kompiuterinė  grafika

Paroda vyks iki 2015 m. vasario 5 d.