.
2010    09    08

Algio Griškevičiaus paroda galerijoje „Akademija“

artnews.lt

Algis Griskevicius. Is ciklo Cirkas_2009 (3)

Rugsėjo 13 d. 17 val. galerijoje „Akademija“ (Pilies g. 44, Vilnius) atidaroma jubiliejinė – penkiasdešimtoji – personalinė Algio Griškevičiaus paroda – tarptautinio fotografijos festivalio „In Focus” dalis. Joje pristatomas naujausias fotografijų ciklas „Cirkas“, skulptūra „Šokinėjanti per šokdynę“ bei Mortos Griškevičiūtės ir Gintarės Rakickaitės videofilmas iš fotografavimo aikštelės. Parodos atidaryme dalyvaus cirko trupė ir kompozitorius ir atlikėjas Kazys Stonkus, kuris akordeonu atliks specialiai šiam ciklui sukurtą kompoziciją.

Menotyrininkas Tomas Pabedinskas teigia, kad „fotografijų autorius renkasi savotišką keistuolio vaidmenį Lietuvos fotografijos scenoje. A. Griškevičiaus darbų konceptualus pagrindas bei ironija juos sieja su šiuolaikinio meno kontekstu, tuo tarpu polinkyje į filosofinius apibendrinimus, vaizdų metaforiškume ir kaimo motyvuose galima atpažinti lietuviškos fotografijos tradicijų atgarsius. Galbūt kaip tik šis dvilypumas ir yra įdomiausias A. Griškevičiaus fotografijų bruožas, apjungiantis lokalias fotografijos tradicijas su (savi)refleksyviu žvilgsniu, būdingu tarptautiniam šiuolaikinio meno laukui“.

Algis Griškevičius gimė 1954 m. Vilniuje. 1985 m. baigė Vilniaus dailės institutą  (dabar Vilniaus dailės akademija). 1976–1980 m. dirbo dailininko padėjėju Operos ir baleto teatre, 1980–1990 m. – Vilniaus Jaunimo teatro vyriausiuoju dailininku dekoratoriumi. 1988 m. įstojo į Lietuvos dailininkų sąjungą. Parodose dalyvauja nuo 1986 m. Surengė 49 personalines ir dalyvavo daugiau nei 80 grupinių parodų Lietuvoje ir užsienyje.

Paroda veiks iki rugsėjo 25 d.