.
2019    02    11

Adelės Pukelytės ir Onės Maldonytės paroda „Between“ galerijoje „Meno parkas“

artnews.lt

Nuo vasario 8 d. galerijos „Meno parkas” (Rotušės a. 27, Kaunas) pirmojo aukšto ekspozicinėje erdvėje veikia Adelės Pukelytės ir Onės Maldonytės paroda „Between”.

2017 metų lapkričio 17-19 dienomis Q galerijoje (Kopenhaga, Danija) pristatyta Adelės Pukelytės ir Onės Maldonytės darbų paroda Between. 2019 metais atsirado galimybė parodą parodyti ir Lietuvoje – galerijoje Meno parkas.

Ekspozicijoje susiduria dvi skirtingos materijos, du skirtingi požiūriai į meną. Kruopštus, skrupulingas darbas ir chaotiška, impulsyvi estetika. Adelės Pukelytės tapyba reflektuoja jos vidinę būseną: tarp ramybės ir skubėjimo, struktūrų ir chaoso. Tarp būties visur ir tuo pačiu metu niekur. Autorės darbai kalba apie asmeninę psichologinę būseną, kuri perauga į santykį tarp dviejų skirtingų žmonių ir jų kūrybos.

Onė Maldonytė ieško linijos tarp praeities ir ateities. Kūriniai paremti atsitiktinumu, impulsyvumu, pasikliaujant intuicija, išliekant/koncentruojantis čia ir dabar. Darbai auga kartu su laiku, stengiasi nepasilikti praeityje.

Parodos pavadinimas Between (liet. „tarp”) – tai menininkių įvardijama siaura linija laike, kurioje esame dabar. Dabar – kai Kaunas keičiasi iš laikinosios – į šiuolaikinę, tačiau dar yra tik procese; dabar – kai jauni menininkai dalyvauja parodose, rezidencijose, praktikose ir pristato save pasauliui. Būtent dabar, tarpe tarp kažko utopinio ir praeities, išties gyvename.

Paroda yra galerijos „Meno parkas” projekto „Jaunieji. Žalia sąmonė” dalis.

Plačiau skaitykite čia..