.
2023    06    08

Energetikos ir technikos muziejaus atviras kvietimas menininkams eksponuoti savo kūrybą

artnews.lt

Energetikos ir technikos muziejus skelbia atvirą kvietimą ir kviečia įvairių sričių menininkus eksponuoti savo kūrybą išskirtinėse muziejaus erdvėse.

Muziejus įsikūręs industrinio paveldo objekte – pirmosios viešosios Vilniaus miesto elektrinės gamybinėse patalpose ir savo autentiška estetika išsiskiria iš kitų ekspozicinių erdvių sostinės centre. Savo kūrybą čia rodantys menininkai taip pat gali priimti nestandartinius ekspozicinius sprendimus.

Parodas muziejuje jau yra rengę menininkai Petras Lincevičius, Vidmantas Jusionis, Ieva Juršėnaitė, Danas Aleksa, Agnė Kišonaitė, Algimantas Aleksandravičius, Inga Dinga ir kūrėjai iš užsienio.

Ankstesnių parodų galerijos – www.etm.lt/galerija/muziejaus-parodos/

Muziejuje gali būti eksponuojami tiek pavieniai kūriniai, tiek jungtinės parodos, instaliacijos, rengiami performansai. Muziejus suteikia nemokamas erdves ir pristatymą socialiniuose tinkluose.

Paraiškoje prašoma pateikti išsamų parodos idėjos ir koncepcijos aprašymą; parodos vizualinę medžiagą (nuotraukas, vaizdo įrašus, eskizus ar kita); pageidaujamą parodos eksponavimo datą ir trukmę. Minimalus parodos eksponavimo laikotarpis – 1 mėnuo.

Menininkų laiškų Energetikos ir technikos muziejus laukia iki birželio 30 d. el. paštu komunikacija@etm.lt.

Virtualus turas po muziejų – www.etm.lt/virtualus-muziejus/virtualus-3d-turas/