.
2018    10    31

Prozos kūnas – Jaakko Pallasvuo ir Anni Puolakka rašymo dirbtuvės

artnews.lt

Rupert, bendradarbiaujant su Autarkia, kviečia į rašymo menininkų, Rupert rezidentų Jaakko Pallasvuo ir Anni Puolakka rašymo dirbtuves, kuriose analizuosime veikėjus stebėjimo metodu, o tuo pačiu, stebėsime savo aplinką iš veikėjo perspektyvos. Dirbtuvės vyks Autarkioje (Naugarduko g. 41), lapkričio 3 dieną, šeštadienį, tarp 12 ir 17 val., su pietų pertrauka tarp 14 ir 15 valandos. Dirbtuvės nemokamos, tačiau dėl riboto vietų kiekio, būtina išankstinė registracija.

Dirbtuvių metu kursime tekstus, suteikiančius kūną fikciniams personažams. Personažas, kuri sukursite galbūt taps veikėju jūsų kūriniuose ateityje, video, tekstuose, performansuose, dar kažkur kitur, o galbūt jis bus gyvas tik tądien.

Rašymo dirbtuvės vyks angliškai, tačiau galite naudoti ir kitą kalbą tekstų rašymui. Dirbtuves sudarys trumpi rašymo pratimai, ekskursija į išorinį pasaulį ir dalinimosi sesijos. Nesiekdami kritikuoti vieni kitų tekstų, praktikuosime klausymąsi su kiek įmanoma mažiau išankstinių nusistatymų.

Atsineškite savo mėgstamus rašymo įrankius (tušinukas, popierius, kompiuteris, telefonas ar kt.)

Apie kūrybinių dirbtuvių vadovus:

Anni Puolakka (g. 2048) ir Jaakko Pallasvuo (g. 1666) šiuo metu yra Rupert rezidentai spalio-lapkričio mėnesiams. Jie dirba bendradarbiaudami, kaip kolektyvas ir individualiai, rašydami tekstus, kurie sudaro stuburą jų video, performanso ir instaliacijos meninėms praktikoms.

Kadangi vietų kiekis labai ribotas, norėdami dalyvauti, parašykite keletą sakinių apie save ir kodėl jus domina šios dirbtuvės į jaakkopallasvuo@gmail.com ir anni.puolakka@gmail.com su pavadinimu: Flesh of Prose 2018, iki lapkričio 31-osios.

Rupert rezidencijų programą dalinai remia Lietuvos kultūros taryba.