.
2018    09    24

Architektūros pokalbių fondo ėjimas

artnews.lt

Rugsėjo 27 d., 19 val. prie NDG prasidės Architektūros fondo rengiamas ėjimas su menininku Vitalijumi Červiakovu ir menotyrininke Jolanta Marcišauskyte-Jurašiene.

Vaikščiojimas yra ne tik judėjimo, bet ir interpretacijos, stebėjimo būdas, kuriuo bus siūloma pasinaudoti, apmąstant Vilniaus urbanistinių erdvių atvejį. Vilnius turi atmintį ir sąžinę, slypinčią ne tik senamiesčio architektūros fasaduose, centrinėse aikštėse ir paminkluose, turistiniuose maršrutuose, bet ir kažkur tarp didžiųjų naratyvų slankstelių.

Tai nėra išeinamoji paskaita ar ekskursija, o bandymas per jutiminę patirtį perteikti kultūrologų, sociologų, paveldo tyrinėtojų įžvalgas ir atliktų atminties kultūrų tyrimų rezultatus.

Ėjimo trukmė 2 val.

Būtina turėti išmanųjį telefoną ir ausines.

Dalyvių skaičius ribotas.

Registruotis adresu: jolanta@ndg.lt

Ėjimas vyks lietuvių kalba. Renginys nemokamas.

Vitalij Červiakov – Vilniuje gyvenantis ir kuriantis tarpdicsiplininio meno kūrėjas, savo meninėje praktikoje nuosekliai taikantis vaikščiojimą kaip mąstymo ir tyrimo būdą. Didelė jo kūrybos dalis yra susijusi su Vilniumi.

Jolanta Marcišauskytė-Jurašienė – menotyrininkė, meno kritikė ir parodų kuratorė, kurios interesų lauke svarbią vietą užima skulptūros ir viešųjų erdvių santykio, atminties dilemos ir su jomis susiję disonansai. Kultūrinio gido „Vilniaus skulptūrų kelias“ autorė (Modernaus meno centras, 2014).

Nuotrauka Vitalij Červiakov