.
2017    01    30

Dainiaus Trumpio paroda „Nuojauta“ VDA „Titanike“

artnews.lt

Dainius Trumpis

Vasario 2 d., ketvirtadienį, 18 val. VDA parodų salėse „Titanikas“ atidaroma Dainiaus Trumpio paroda „Nuojauta“.

Nuojauta

Nuojauta pilko. Nuojauta šalto. Nuojauta plokščio…  Tylos nuojauta.

Jausenų pasikartojimo nuojauta ir ateinančios realybės pajauta.

Prisiminimai apie pagarbų jaudulį keliančias aktų sales, baseinus, kurie versdavo gėdytis savo nuogumo, sporto sales, kurios įkvėpdavo svajoti apie mažas beprasmes pergales, fabrikus, kuriuose daug ir sekinančiai dirbai, ligonines su savo išskirtiniais  kvapais bei mintimis apie paskendimą tyloje, girdint naktines ligonių aimanas. Asmeninė istorija tampa praeities kliedesių samplaika.

Prisiminimai apie neaprėpiamomis vaikų žaidimų teritorijomis virtusias daugiabučių namų statybų aikšteles bei pilkus gigantiškus namų griaučius, kur susimaišydavo baimės, jaudulio, smalsumo, niūrumo, paslapties bei džiugesio jausmai.

Visa tai virto griuvėsiais su sava liūdna estetika, prisiminimais ir… nuojauta, artėjančių įvykių nuojauta. Švelnus bei artimas žmogiškasis siaubas.

Pilka spalva tartum nulinis taškas. Sustingimas. Pauzė prieš veiksmą. Pusiaukelė tarp kažko neaprėpiamai didelio ir neapčiuopiamai mažo.

Dainius Trumpis

Žinai ir junti tik tai, kad kvėpuoji. Kad iš šito žinojimo ir jutimo išsivaduotum, nereikia specialaus pasiryžimo, nes kvėpavimas lėtėja savaime, orą naudoja vis taupiau, palengva blanksta ir išsilygina, nepalikdamas dėmesiui jokio pagrindo.

Eugen Herrigel

Paroda veiks iki vasario 19 d.