.
2009    05    15

Mindaugas Navakas - Estijos KUMU muziejuje

artnews.lt

Š. m. gegužės 16 d. Estijos meno muziejuje KUMU Tarptautinės „Muziejų nakties“ renginių rėmuose atidaroma lietuvių menininko Mindaugo Navako paroda „Darosi sunkiau“.

Naujausio Baltijos regione meno muziejaus (2006, architektas Pekka Vapaavuori) išorės ir vidaus erdvei skirtame projekte Navakas kuria postmodernistinį architektūrinės erdvės ir plastinių tūrių dialogą. Reprezentacinėse muziejaus prieigose eksponuojamos masyvios surūdijusio plieno skulptūros, perkurtos iš stambiatūrių cisternų ir statybose naudojamų šiukšlių konteinerių. Jos gretinamos su objektais, sukonstruotais iš kinų keramikos indų ir plastikinių santechnikos vamzdžių. Muziejaus hole eksponuojami video darbai. Menininkas kviečia žiūrovą apmąstyti visuotinio vartotojiškumo ir institucinių galių klausimus.
Mindaugas Navakas – Nacionalinės kultūros (1999) ir Baltijos asamblėjos (2004) premijų laureatas, Vilniaus dailės akademijos skulptūros katedros profesorius.

Projektą vykdo KUMU ir „Lietuvos institutas“, remia LR kultūros ministerija ir Lietuvos Respublikos ambasada Estijos Respublikoje. Paroda Estijos meno muziejuje KUMU veiks iki š. m. rugsėjo 27 d.

Daugiau informacijos: http://www.ekm.ee/eng/kalender.php?event_id=536