.
2016    02    19

Projektas „MeKuSa. Analai IX“ Jono Meko vizualiųjų menų centre

artnews.lt

Screen Shot 2016-02-15 at 18.04.55

Vasario 19 d. 18 val. Jono Meko vizualiųjų menų centre neeilinis įvykis – atidaroma Klaipėdos neformalios meno scenos lyderių MeKuSa (ne)retrospektyvinis projektas „MeKuSa. Analai IX“.   Parodoje apžvelgiama bei pristatoma Meno kūrėjų sąjungos (MeKuSa) 2008 – 2015 metus apimanti (kontr)kultūrinė, (ne)meninė, muzikinė ir kitokia veikla. Parodoje pristatoma įvairių (kontr)kultūrinių veiksmų dokumentacija, performatyvių intervencijų fotografijos, meninių procesų video dokumentacijos, sąjungos narių autoriniai video darbai, filmai („Žmogus su video kamera“, „John OFF“, „Filmas be pavadinimo, be pradžios ir pabaigos“), objektai – daugiausia buvusių meninių veiklų artefaktai, garso instaliacijos, brėžiniai, eskizai, dokumentų archyvas, grindcore ir jam artimų sunkiosios muzikos žanrų festivalio „Ont GRIND‘ų“ dokumentacija bei reportažai, Klaipėdos Kultūros Žurnalo reportažai ir t.t.

Apie Meno kūrėjų sąjungą: „Bene paslaptingiausia Lietuvos uostamiesčio kūrėjų bendruomenė – „MeKuSa“ (Meno Kūrėjų Sąjunga). Veikianti jau gana ilgai, ji iki šiol tebeerzina daugelį niekaip nesugebančių kažkaip klasifikuoti sąjungos veiklos. Ir iš tiesų – kas jie? Provokatoriai? Apsimetėliai? Pokštininkai? Rimti šiuolaikinio meno atstovai? Mes prancūzai – šokiruoti ir kartu suintriguoti.“ Nicolas Borrbiould

Tai unikali proga Vilniaus menininkams pasimokyti kaip kuriamas avangardas ir kaip turi veikti avangardinė menininkų grupė. Esant poreikiui – o jis neabejotinai bus – parodos veikimo metu MeKuSa nariai už simbolinį mokestį teiks kolektyvines ir asmenines konsultacijas specialiai Vilniaus menininkams ir menininkėms kaip tapti menininkais-avangardistais. Konsultacijos bus teikiamos Klaipėdoje arba Gargžduose.

Parodos atidarymas vasario 19 d., 18 val. Jono Meko vizualiųjų menų centre (Malūnų g. 8). Atidarymo metu bus rodomas video filmas „Žmogus, su video kamera“, kurį lydės gyvas įgarsinimas (Hassokk).

Paroda veiks iki balandžio 10 d.

Vilniaus menininkams ir menininkėms – įėjimas nemokamas.

Parodos kuratoriai – Kęstutis Šapoka ir Darius Vaičekauskas.

Los Artistas Unidos Jamás Serán Vencidos!