.
2011    05    23

„Nuo ekstazės iki euforijos. 50 metų kitokio ispaniško kino“ NDG bei „Skalvijoje“

artnews.lt

Gegužės 25–29 d. Nacionalinės dailės galerijos auditorijoje bei  
kino centre „Skalvija“ vyks Ispanijos eksperimentinio kino programa „Nuo ekstazės iki euforijos. 50 metų kitokio ispaniško kino“ , pristatanti nuo 1950-ųjų iki šių dienų sukurtus filmus.

Iš daugiau nei tūkstančio filmų, surinktų iš viešų ir privačių archyvų, programos kuratoriai Antoni Pinentas ir Andrésas Hispano atrinko keturiasdešimt tris. Programą sudaro reikšmingiausių ispaniškojo eksperimentinio kino filmų retrospektyva: nuo José Val del Omaro, Josepo Mestreso ir Eugenio Granellio, kūrusiųjų kiną paskutiniaisiais šeštojo dešimtmečio metais, iki šių dienų jaunosios kartos režisierių Davido Domingo, Oriolo Sánchezo ir Laidos Lertxundi. Jų kūryba pristatoma kartu su ispanų kino klasikų Carleso Santoso, Javiero Aguirre, Eugeni Boneto, José Antonio Sistiagos, Iváno Zuluetos ir kitų filmais.

Kino programą galite parsisiųsti čia.

Programos atidarymas:

Nacionalinėje dailės galerijoje – gegužės 25 d., 18 val., 
Kino centre Skalvija – gegužės 26 d. 19.30 val.

Gegužės 26 d., 11 val. Nacionalinėje dailės galerijoje vyks programai skirta spaudos konferencija.

Atidarymuose ir spaudos konferencijoje dalyvaus programos Nuo ekstazės iki euforijos. 50 metų kitokio ispaniško kino kuratorius Andresas Hispano ir Barselonos šiuolaikinės kultūros centro kino skyriaus Xcentric direktorė Carolina Lopez.

Projekto organizatoriai: Barselonos šiuolaikinės kultūros centras ir Valstybinė draugija kultūriniams ryšiams su užsienio šalimis kartu su leidybos ir distribucijos kompanija Cameo DVD, remiant Katalonijos Filmotekai.

Projekto organizatorius Lietuvoje – Nacionalinė dailės galerija
Projekto partneris – kino centras Skalvija