.
2012    05    22

„Mokykla“ - nauja kūrybinė erdvė buvusioje Vydūno mokykloje

artnews.lt

Klaipėdos senamiestyje, buvusioje Vydūno mokykloje (Daržų g. 18), įsikūrę uostamiesčio kūrėjai gegužės 27 d. kviečia į „Pirmą skambutį“.

Buvusi Vydūno mokykla tapo kūrybine erdve. Čia jaunieji ir profesionalūs menininkai ne tik vystys savo kūrybinę veiklą studijoje, bet ir vienysis bendriems sumanymams. Nutarta neatsiriboti nuo pastatų pirminės paskirties ir menininkų bendruomenė pasivadina „Mokykla“. Dizaineriai, muzikantai, tapytojai, animatoriai, aktoriai, teatro ir kino režisieriai, šokėjai kurs, dalinsis ir keisis teigiama kūrybine energija.

Šią dieną jau veikia infoshop‘as, kur galima keistis knygomis bibliotekoje-skaitykloje, freeshop‘e palikti nebereikalingą ar pasiimti būtiną daiktą, rūbą ir pan., rengiamos LUNI paskaitos, kino peržiūros, įvairūs užsiėmimai. Infoshop’as – tai socialinis centras, taip pat naudojamas kaip politikos, subkultūrų, meno informacijos keitimosi įvairiomis formomis (zinai, knygos, lipdukai) mazgas.
Pirmai pažinčiai su „Mokykla“ kviečiame sekmadienį. Nuo 10 val. galėsite apsilankyti Meno turgelyje, nuo 12 val. apžiūrėti Viktės Dambrauskaitės, Rolando Marčiaus, Tomo Kiaukos, Tomos Šlimaitės ir Dovydo Klimavičiaus darbus dirbtuvėse. „Laisvasis teatras“ 13 val. rodys ištraukas iš spektaklio Bernard-Marie Koltes „Roberto Zucco“, o improvizuotoje kino salėje susipažinti su svečių šalių spektaklių video dokumentika. Linas Kutavičius pristatys šviesos instaliacijas. 14 val. Koncerte ant žolės pasirodys muzikinės grupės: „Spectrum“, „The Gun“, „klA SKA fA [Klaipėdos SKA faundacija]“ bei „Hitkick“. Vakarą užbaigs LUNI kinas. Renginiai nemokami.

Programa:

Nuo 10 val. Meno turgus

12 val. Atviros dirbtuvės:

Klasė Nr. 6. Viktė Dambrauskaitė. Piešiniai
Klasė Nr. 8. Rolandas Marčius. Tapyba
Klasė Nr. 12. Tomas Kiauka. Tapyba
Klasė Nr. 25. Toma Šlimaitė. Tapyba
Klasė Nr. 33. Infoshopas
Klasė Nr. 36. Dovydas Klimavičius. Tapyba

12-17 val. Klasė Nr. 21. Kino salė: užsienio spektaklių retrospektyva.

13-13.40 val. Klasė Nr. 21. „Laisvasis teatras“ rodys ištraukas iš spektaklio Bernard-Marie Koltes „Roberto Zucco“

14-17 val. Koncertas ant žolės
. Dalyviai: „Spectrum“, „The Gun“, „klA SKA fA [Klaipėdos SKA faundacija]“, „Hitkick“

20 val. Klasė Nr. 33. Infoshopas. LUNI kinas: dokumentinis filmas „The Yes Men Fix the World“. Filmas anglų kalba

.

Šviesos instaliacijos. Linas Kutavičius