.
2011    02    07

„Jaunojo tapytojo prizo“ menininkų paroda „Upcoming“ Klaipėdoje

artnews.lt

Vasario 11 d., penktadienį, 18 val. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose (Aukštoji g. 1/ Didžioji Vandens g. 2) bus atidaroma „Jaunojo tapytojo prizo“ menininkų paroda „Upcoming“ (Ateinantys).

„Jaunojo tapytojo prizas“ (toliau – JTP) – tai projektas, skatinantis Lietuvos kultūros ir meno atsinaujinimą bei tęstinumą, kultūros sklaidą regionuose, edukaciją ir jaunųjų menininkų iniciatyvas – pirmasis tokio pobūdžio renginys jauniesiems menininkams Lietuvoje. Šis projektas orientuotas į visų sričių menininkus iki 30 m., turinčius (ar beįgyjančius) meninį išsilavinimą. Amžiaus riba pasirinkta sąmoningai. Siekiama pristatyti pačius jauniausius menininkus, kurie ką tik baigė (ar yra bebaigią) aukštąsias mokyklas. Tai labiausiai palaikymo reikalaujanti ir labiausiai pažeidžiama kūrėjų kategorija.

Parodoje Klaipėdoje bus pristatomi jaunieji tapytojai, dalyvavę „JTP‘09“  (2009 m.) ir „JTP‘10“(2010 m.), bei nepatekę į finalininkų dešimtuką. Paroda iš Klaipėdos keliaus į Ukrainą, Kijevą, „Yagallery“.

Parodos atidarymo dieną 15 val. vyks ekskursija po parodą  su kuratore Julija Petkevičiene bei dalyvaujančiais menininkais. Jos metu bus plačiau pristatomi eksponuojami darbai, jų autoriai, supažindinama su „JTP“ konkursu, atrankos niuansais. Ekskursijai būtina išankstinė registracija: virginija@kulturpolis.lt arba +370 611 26244

Paroda veiks iki kovo 13 d.

Iliustracija: Jolanta Kyzikaitė „Miško muziejus“, drobė, aliejus, 200 x 250, 2010.