.
2012    06    13

„One Night Only“ galerijos atidarymas su Tito Silovo performansu „A Blinking nuisance for readers“ Kultfluxe

artnews.lt

Birželio 14 d. One Night Only Gallery (ONO) Vilnius kviečia į galerijos atidarymo renginį Kultflux menų platformoje.

ONO Vilnius pirmojo renginio metu įvyks lietuvių menininko Tito Silovo performansas-instaliacija „A Blinking nuisance for readers“. Jo metu užkoduotas tekstas signaliniais prožektoriais bus perduodamas į galeriją iš kito upės kranto. Lankytojai bus kviečiami tapti sau patiems siunčiamų pranešimų telegrafistais. Nesuteikdamas rakto žinutės iššifravimui, tik sistemą jai užfiksuoti, menininkas atveria galimybę klaidai, pavadinime minimam nesusipratimui, apmaudui. „A Blinking nuisance for readers“ išryškina patį suvokimo principą – ženklas turi prasmę tik susiejus jį su reikšme.

Būdamas daugeliu būdų susietas su vieta bei pačia galerijos platforma, performansas peržengia žanro ribas įgaudamas instaliacijos bruožų.  Keičiantis vizualiai ir fizinei formai teksto mįslė išsprendžiama.

Blyksniai yra prisiminimai, kurie niekada nėra iki galo atkuriami. Teksto pasažas lengvai ir švelniai išnyksta vandenų miglose.

Kodas yra žinutė. Žinutė, kuri kyla iš stebėjimo ir stebėjimui.

Titas Silovas (g. 1979) gyvena ir dirba Vilniuje. Vilniaus dailės akademijoje baigė fotografijos ir medijos meno bei dizaino bakalauro studijas, kurias tęsė Malmö meno akademijoje, Švedijoje (MA, 2011 m.). Dalyvavo grupinėse parodose Šiuolaikinio meno centre Vilniuje, Fotografins Hus, Skeppsholmen, Švedijoje ir kitose bei yra surengęs savo personalinę parodą KHM galerijoje, Malmö. Lektorius Vilniaus dailės akademijoje.

One Night Only (ONO) Vilnius galerija įkurta 2012 metais, bendradarbiaujant su to paties pavadinimo galerija Osle, veikiančia nuo 2008 m. Tai socialinė, jaunų menininkų susitikimų erdvė, skatinanti plėsti kritinį diskursą bei dialogą tarp skirtingose, bet gretimose sociopolitinėse aplinkose kuriančių menininkų. Pristatant perspektyvius lietuvių menininkus, studijavusius svetur bei vietinius, sukuriamos sąlygos atsirasti diskusijų platformai bei pristatyti juos užsienyje, savo ruožtu kviečiantis jaunus norvegų, švedų, danų, suomių bei islandų, taip pat latvių ir estų menininkus.

One Night Only galerija siekiama sukurti alternatyvą jau egzistuojančiam parodų organizavimo formatui. Vieną vakarą trunkanti paroda virsta į renginį, performatyvų įvykį, kurio pagrindinis dėmuo yra komunikacija, gyvas santykis tarp žiūrovo, menininko, kuratoriaus ir kolekcionieriaus. Tai taip pat vieta, kurioje  eksponuojami didelėse parodose vietos nerandantys arba jose tarp kitų objektų pranykstantys kūriniai. Kreipiant dėmesį ne į kiekybę, o kokybę skatinama kitokia meno žiūrėjimo kultūra.

Atidarymo programa:

22.00 – durys atsiveria

22.30 – performansas

Tūnus groja: DJ Pakas

Kultflux kultūros platforma yra įsikūrusi Vilniuje, Neries upės krantinėje priešais Lietuvos energetikos muziejų prie Mindaugo tilto.

Daugiau informacijos: One Night Only Gallery Vilnius