.
2012    09    12

„Kostas Dereškevičius. Tapyba“ albumo pristatymas „Titanikas“

artnews.lt

Rugsėjo 15 d., šeštadienį, 15 val., Vilniaus dailės akademijos dizaino inovacijų centre  „Titanikas“ (Maironio g. 3, 2 salė) vyks albumo „Kostas Dereškevičius. Tapyba“ pristatymas, kuriame dalyvaus dailininkas Kostas Dereškevičius, autorė Raminta Jurėnaitė ir menotyrininkė Rasa Andriušytė-Žukienė. Albumą pristato Modernaus meno centras.

Kostas Dereškevičius (g. 1937) 8-ajame deš. išryškėjo kartu su kolegomis Arvydu Šalteniu, Algimantu Jonu Kuru ir Algimantu Švėgžda. Susibūrę į neformalią „ketveriukės“ grupę, šie vyrai metė iššūkį tapyboje iki tol vyravusioms pakilioms, didingoms temoms. Kostą Dereškevičių traukte traukė banali sovietmečio žmogaus kasdienybė, buitis, jo dairymasis į vakarietiškos kultūros ženklus ir madą. Ironija ir netgi kičas dailininko kūryboje pinasi su nuoširdžiu susižavėjimu. Be figūrinių darbų, Kostas Dereškevičius tapė peizažus, o ilgainiui vis labiau krypo link abstrakčiosios dailės. Dailininko kūriniai šiandien – neatsiejama Lietuvos tapybos aukso fondo dalis, žavinti ne vieną po jo atėjusią tapytojų ir žiūrovų kartą.

Šių metų rugsėjo 14-16 dienomis Vilniaus dailės akademijos dizaino inovacijų centre  „Titanikas“ (Maironio g. 3) įvyks pirmasis Vilniaus knygų festivalis. Festivalis ne tik kvies į leidėjų stendus, kuriuose bus galima įsigyti knygų leidyklų kainomis, bet ir į naujienų pristatymus, diskusijas, filmų peržiūras, koncertus, skaitymus, slemus, performansus, dirbtuvėles, temines ekskursijas po Vilnių bei protmūšį.