.
2010    08    28

Startuoja septintasis „Kaunas Photo“ festivalis

artnews.lt

France DUBOIS_Dvyniai_Annabelle et Guilhem

Rugsėjo trečiąją  prasideda tarptautinis fotomeno festivalis „Kaunas Photo“, kurio šiemetinė tema –  „Duetai ir Dvikovos”.  Duetų bei dvikovų, dualumų, dvilypumų, priešpriešų motyvai – fotografų kūryboje ir kasdienybėje bus juntami festivalio festivalio programoje – parodose, fotografijos naktyse, paskaitose, diskusijose ir portfolio peržiūrose.

Septintojo  „Kaunas Photo 2010″ festivalio programoje dalyvaus per du šimtus dalyvių – autorių, kuratorių iš penkių kontinentų, daugiau nei iš trisdešimties pasaulio šalių.

Rugsėjo 3 d., penktadienį, 18 val. festivalį pradės sutuoktinių menininkų Petri Nuutinen ir Marja Pirila (Suomija) kūrybos – fotografijos bei objektų – paroda  „Meno parko” galerijoje (Rotušės a. 27).

Festivalio naktiniai renginiai startuos Senamiesčio fotografijos naktimi rugsėjo ketvirtąją, kuri prasidės Kauno ir Klaipėdos fotografų duetu / dvikova, po kurios kultūros, meno erdvių, kavinių, aikščių ir gatvių ekranai kvies fotografijos mylėtojus žiūrėti Portugalijos ir Brazilijos fotografijos, Kauno ir Kėdainių fotoklubų bei įvairių kitų teminių foto duetų / dvikovų.

Parodose karaliaus poros – žmonos ir vyrai, tėvai ir sūnūs, draugai, partneriai fotografai, dvyniai, kaimynai, priešingybės, panašumai, antonimai, buvimas kartu.

Pasaulio krepšinio čempionato įkarštyje fotomeno festivalio „Kaunas Photo” tradiciniai fotografijos projekcijų renginiai – „Fotografijos naktys” žiūrovus sutiks skirtingų šalių, regionų, kartų fotografų fotoduetais ir fotodvikiovomis.  Dėl žiūrovų simpatijų rungsis bei viena kitą papildys Ispanijos – Jungtinės karalystės, Rusijos –  Centrinės Europos, Lietuvos-Latvijos-Estijos fotografų komandų darbai.

Iki šiol “Kaunas Photo” buvo svarbia kylančių šiuolaikinės fotografijos žvaigždžių  scena, tačiau septintasis festivalis – ne tik kūrėjų ir žiūrovų, bet ir fotografijos talentų ir jų naujų galimybių festivalis. Lietuvoje pirmąkart rengiamos tarptautinės hjustono stiliaus fotografijos portfolio peržiūros. Pirmąkart paskelbtas konkursas fotografams KAUNAS PHOTO STAR, kurio pagrindinis prizas – personalinė paroda moderniai renovuotoje Kauno fotografijos galerijoje, į Kauną sukvies  fotografų iš daugiau nei dvidešimties pasaulio šalių bei keliolika fotografijos ekspertų iš Lietuvos, Baltijos bei Europos šalių.

Festivalio renginiai vyks iki  spalio 7 d.

Visą festivalio programą galite rasti čia.

Iliustracija: France DUBOIS. Dvyniai. Annabelle & Guilhem.