.
2016    09    20

Nerijaus Mileriaus paskaita „Prievarta kine ir fotografijoje“ Kauno fotografijos galerijoje

artnews.lt

fotografija-is-danielio-lenchnerio-kolekcijos

Rugsėjo 23 dieną, penktadienį, 17.30 val Kauno fotografijos galerijoje vyks filosofo Nerijaus Mileriaus paskaita „Prievarta kine ir fotografijoje”.

Prievartos fenomenas vizualumo kultūroje funkcionuoja kaip dvilypis kodas. Iš vienos pusės, prievarta nuo seno figūravo kaip „draudžiama zona”, kurios specifiką stengtasi griežtai reglamentuoti. Antra vertus, prievarta ne kartą šlovinta kaip rezitencijos forma, sukylanti prieš stagnuojantį status quo. Pranešime bus aptartos bendrosios vizualizacijos prielaidos, taip pat išryškinta kinematografinio ir fotografinio prievartos vaizdavimo specifika.
Nerijus Milerius gimė 1971 m. Vilniuje. 1966 m. Vilniaus universtitete įgijo filosifijos magistro laipsnį, 1999 m. Paryžiaus XII universtitete apgynė DEA (pirmosios doktorantūros stadijos) diplomą, 2001 m. – Vilniaus universtitete filosofijos daktaro disertaciją. Nuo 2001 m. Milerius dėsto Vilniaus universitete ir bendradarbiauja su kitomis aukštosiomis mokyklomis. Akademinės specializacijos sritys – vizualumo kultūra, kino filosofija, miestų studijų teorinės problemos ir kt. Kolektyvinės monografijos „Kinas ir filosofija” (2013) sudarytojas, monografijos „Apokalipsė kine: filosofinės prielaidos” (2013) autorius.