.
2014    10    24

Kūrybinės dirbtuvės su Luis Bustamante „Revealing unreachable intruders: a brief guide to visualize the invisible landscape of our electronic self“

artnews.lt

Spalio 25 d., šeštadienį, 13 val. LTMKS Projektų erdvėje „Malonioji 6“ (Malonioji g. 6, Vilnius) vyks kūrybinės dirbtuvės su Luis Bustamante.

Tęsdama kūrybinių dirbtuvių seriją pagal pasaulyje garsius „Dorkbot“ renginius, prasidėjusius dar 2000 metais, Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjunga pristato trečiąjį šio ciklo renginį – kūrybines dirbtuves „Revealing unreachable intruders: a brief guide to visualize the invisible landscape of our electronic self“. Jas ves trumpai rezidencijai į Lietuvą atvykęs Berlyne kuriantis menininkas iš Kolumbijos Luis Bustamante. Kviečiame registruotis ir dalyvauti.

Elektromagnetizmo sąvoka kito nuo XVIII a. iki pat šių dienų. Dabar įvairios bangos keliauja mūsų privačiomis erdvėmis bei mūsų kūnais, ir apie jas mes žinome daugiau nei bet kada. Nepaisant to, ir jei neturime padidėjusio jautrumo tokioms bangoms, šioje srityje egzistuoja daug erdvės kūrybai – siekiant pamatyti ar patirti nematomą judėjimą, jo šaltinius bei efektus.

Kūrybinių dirbtuvių dalyviai susipažins su standartiniais atviro kodo programinės bei techninės įrangos įrankiais, patys sukurs savo vizualizavimo idėjų. Dirbtuvės prasidės trumpu Luis Bustamante ankstesnių projektų pristatymu bei susijusių technologijų apžvalga. Programavimo patirtis dalyviams pravers, tačiau ji nėra būtina.

Dalyviams reiktų atsinešti nešiojamą kompiuterį su instaliuota processing programa (http://processing.org). Taip pat reiktų atsinešti mobilųjį „Android“ operacinės sistemos telefoną, tačiau jis nėra būtinas.

Luis Bustamante yra medijų menininkas bei dizaineris iš Kolumbijos, gyvenantis tarp Bogotos ir Berlyno. Šalia savo laisvai samdomo kompiuterinio animatoriaus darbo jis įgyvendina asmeninius bei grupinius projektus – paprastai instaliacijų ar animacijos forma. Vienas jo interesų – paieškos naratyvų, atsirandančių nagrinėjant stebėjimo technologijas per meninę praktiką, naudojant atvirus duomenų rinkinius, programinę bei techninę įrangą. Luis Bustamante yra vykdęs projektų skirtingose medijų meno institucijose, tokiose kaip „ZKM“ Vokietijoje, taip pat „ Medialab Prado“ Madride.

Viešas rezultatų pristatymas 18 val.
Registracija el. paštu info@letmekoo.lt iki 2014 m. spalio 24 d.

Renginys vyks anglų kalba.

Kūrybines dirbtuves rengia Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjunga bendradarbiaudama su organizacija “Institutio media”.